16.MÜSİAD EXPO başlıyor

16.MÜSİAD EXPO başlıyor

16.MÜSİAD EXPO başlıyor

Müstakil Sanayici veİşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir düzenlenenuluslararası MÜSİAD EXPO’nun 16’ıncısı 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbulCNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İş dünyasının kalbinin atacağı MÜSİADEXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port MÜSİAD ve20. Uluslararası İş Forumu (IBF) da düzenlenecek. 15 Temmuz sonrası yapacağı etkinlikleri iptal etmeyen ve çalışmalarına daha da hız veren MÜSİAD, dünyanın birçok ülkesinden iş insanlarını 16. MÜSİAD EXPO’da ağırlayacak. 

“İş; Burada!” sloganıylayatırımcılarını büyümeye ve birlikte kazanmanın ortak noktasında yer almayadavet eden 16. MÜSİAD EXPO,küresel iş ağları kurmak, global pazarlarda söz sahibi olmak, KOBİ’lerigüçlendirmek ve etkin büyümeyi hızlandırmak üzere iş dünyasını buluşturacak veB2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacak.

MÜSİAD Expo ve beraberindedüzenlenecek organizasyonlar hakkında bilgiler veren MÜSİAD Karadeniz EreğliŞubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezer, “Dünyanın birçok ülkesindenprofesyonel ziyaretçileri ağırlayan MÜSİAD EXPO, bu yıl 9-12 Kasım tarihlerinde CNR EXPO’da toplam 8holde 700’ün üzerinde MÜSİAD üyesi yerli ve yabancı şirkete ev sahipliğiyapacak. 15. MÜSİAD fuarında 123 ülkeden 7.250 seçkin işadamı ve 100 bininüzerinde ziyaretçi ile iş dünyasını ortak noktada buluşturan EXPO’da, bu seneziyaretçi sayılarında ciddi bir artış bekleniyor. Fuarda bu yıl çevre ve yapı malzemeleri, inşaat, tekstil, otomotiv, makine,mobilya, gıda, bilgi teknolojileri ve savunma sanayi gibi birçok farklı sektör ziyaretçilerle buluşacak. “ dedi.

Sezer açıklamalarına şöyle devam etti;“ Özellikle üretici ve ihracatçı firmalar için daralan pazarlar karşısında, gelişen yeni pazarlara ulaşmak vebu doğrultuda uluslararası fuarları kullanmak büyük önem teşkil ediyor. Engüçlü pazarlama mecralarından biri olan fuarlar, rekabet gücünü kaybetmekistemeyen ve büyümek isteyen firmalar için ciddi önem arz ediyor. Bu bağlamda, MÜSİAD EXPO bu yıl daha da ön plana çıkıyor.Yurt dışından birçok ziyaretçiyi ve alım heyetini ağırlayan fuarın buyılki öncelikli hedef kıtası; Afrika. Bu yıl Afrika pazarına yönelen MÜSİAD, Nijerya, Nijer, Gana, Fildişi, Etiyopya ve Güney Afrika’daki işadamlarının fuarda yer almalarını sağlayarakiki ülke arasındaki ticareti artırmayı hedefliyor.

Fuarda bölgemizden 4 firma yer alıyor

Sadece üyefirmaların standa açabildiği MÜSİAD Fuarında,

ÇINAR BORU VE PROFİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.                                            ( Salon 6 - Stand No E02 ),

TAT METAL ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.                                                         ( Salon 7 - Stand No BO4 ),

OBAL ALÜMİNYUM SAN. VE TİC. A.Ş.                                                                  ( Salon 7 - Stand No DO6 ), 

EREĞLİ KAPI SAN. İNŞ. MET. MOB. EĞT. OTO. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.      ( Salon 2 - Stand No C18 ),

Firmalarımızbölgemizi bu büyük organizasyonda temsil edeceklerdir.

Bir siviltoplum kuruluşu olarak düzenlediğimiz fuarlar halkımızın, iş çevrelerinin veuluslararası iş aleminin büyük ilgisiyle karşılaşmıştır. Bu sayede, ülkemizdedüzenlenen fuarlar içinde, hem ziyaretçi, hem katılımcı firma sayısı, hem deyabancı işadamı stant ve ziyaret katılımı açısından en büyük fuarlardan biriolma başarısını göstermiştir.

Şüphesizamacımız daha büyük başarılar, daha büyük fuarlar, daha fazla ticarettir. Heriki yılda bir düzenlediğimiz MÜSİAD Uluslararası Fuarı, üyelerimizin veülkemizin dış ticaretinin artmasına katkıda bulunmak ve Türk ürünlerinin tümdünyaya satılmasına vesile olmak amacıyla gayretli bir şekilde devam edecektir.

20. IBF (Uluslararası İş Forumu)

Müslüman işadamları arasında global işağı kurulması amacıyla yola çıkılarak kurulan IBF-International Business Forum,22 ülkeden işadamları dernekleri başkanlarından oluşan bir icra kurulu (BOG)tarafından yönetiliyor ve güvenilir küresel bir iş ağı sunuyor.

Yılda bir kere yapılan kongre veberaberindeki ticari faaliyetlerle bir araya gelinen uluslararası iş platformu,bu yıl 20’inci kez 16. MÜSİADEXPO ile eş zamanlı olarak9-12 Kasım 2016 tarihlerinde WoW Hotel’de gerçekleşecek.

Başkanlığını Cumhurbaşkanımızınyürüttüğü ve T.C. Kalkınma Bakanlığınca koordine edilen İslam İşbirliğiTeşkilatı, Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin 2006 yılından buyana Resmi İş Forumu olan IBF’nin, bu yılki ana oturum konusu İnovasyon Ekonomisi veYatırım Ekosistemi olarak belirlendi. İşini geliştirmek ve büyütmekisteyen ister şirket olsun, ister fikir sahibi girişimci olsun, inovasyon vegirişim merkezli dinamik ekosistemin içinde nasıl bulunacağı ve nasıl fayda sağlayacağı noktasındafarkındalık sağlanması amaçlanıyor.

Üç oturumda gerçekleşecek forumun açılış konusu, “Türkiye’nin dirençli ekonomisininarkasındaki başarı”.  Ana oturuma ekolarak üç oturum başlığı da, inovasyon ekonomisi ve yatırım ekosistemininkurulması için gerekli olanfon, pazar başarısı ve regülasyonların önemini vurgulayan konuları kapsıyor.Yatırım almak için Nasıl yatırım alınır ve işinizi nasılbüyütürsünüz?, satış başarısı için TeknolojininTicarileştirilmesi ve Pazar Başarısı ve son olarak verimli birgirişim ekosistemi içinpaydaşların görevlerini konu alan Girişimcilikekosistemini nasıl inşa ederiz? başlıklı oturumlarından oluşuyor.

3. High TechPort MÜSİAD

MÜSİAD’ın Türkiye’nin Orta Gelir Tuzağından kurtulması için ortayakoyduğu bir vizyon projesi olarak dikkat çeken High Tech Port MÜSİAD’ın üçüncüsü, Cumhurbaşkanımızınhimaye ve katılımı, T.C Savunma Bakanlığı’nın destek ve katılımı, T.C. SavunmaSanayi Müsteşarlığı’nın ortaklığı ve sanayicilerin destekleriyle 9-12 Kasımtarihlerinde 16. MÜSİAD EXPOfuarı içinde ayrı bir holdedüzenlenecek.

Bu yıl 20den fazla ülkenin savunmabakanı, kuvvet komutanı, havayolu şirketleri ile Türkiye’nin ileri teknolojiüreten firmaları ve Airbus Boeing, Lockheed Martin gibi önemli üreticifirmaların katılacağı fuarda iş geliştirme görüşmeleri yapılacak, odak ve hedefpazarlara sıcak ulaşım ile uluslararası rekabet avantajları sunulacak.

Türkiye gemisinin istikametini işareteden bir gelecek pusulası olarak nitelendirilen High Tech Port projesiyle, Türkiye’ninteknolojik ürünleri dünya pazarları için görücüye çıkarılırken, Türkiye’ninileri teknoloji üreten firmalarının ve hedef pazarların bir araya getirilmesi,bu anlamda Türkiye’ye savunma ve havacılık alanında önemli kazanımlaroluşturulması amaçlanıyor.

Fuarımıza veberaberinde düzenlenecek organizasyonlara tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz diyenMÜSİAD Şube Başkanı Sezer,“Kapasitesi ve iş bağlantı hacmi ile ülkemizin en büyük uluslararasıfuarlarından biri olan MÜSİAD Fuarı’na tüm iş adamlarımızı ve halkımızıbekliyoruz. Fuarımızın geçmiş yıllardaki verimi ve bereketi inanıyoruz ki buyıl da aynı şekilde tekrar edecektir. Temennimiz ve beklentimiz,  gerek bölgemizi temsilen katılan üyefirmalarımızın gerekse tüm katılımcı üye firmalarımızın fuarımızdan en üstdüzeyde kazanım sağlamasıdır. MÜSİAD Fuarı ve beraberinde düzenleneceketkinliklerin  derneğimize, fuarda yer alan bölgemiz ve diğer üyefirmalarımıza aynı zamanda ülkemize hayırlar getirmesini dileriz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER