LAFERGE TAM NOT ALDI

LAFERGE TAM NOT ALDI
gundemeregli.com- Merkez Laboratuarları Fransa´da, Avrupa Teknik Merkezi ise Avusturya´da bulunan Lafarge´nin Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde bulunan fabrikasında, Batı Karadeniz Bölgesi için özel torbalı çimento üretimine başlanıldı.
Bu yıl 179 kuruluş yıldönümünü kutlayan Laferge Şirketler topluluğunun Zonguldak Ereğli ilçesinde 20. faaliyet yılını dolduran Lagerge Ereğli Çimento firması tarafından, Batı Karadeniz Bölgesi´nde pazarın ihtiyaçlarına cevap verecek yeni ve özel bir çimento üretimine başlanıldı. Zonguldak Memurlar lokalinde yapılan bir toplantı ile 23 Nisan 2012 tarihinde üretimine başlanılan ve eksper ismi verilen ürün bölgedeki müteahhitlere, inşaat ustalarına, kalfalarına ve bayilere tanıtımı yapıldı. İlk sunumu yapan Laferge Ereğli Çimento´nun Genel Müdürü Merter Gençer, 64ülkede 68 bin çalışanı ile faaliyetlerini sürdüren Lafarge ve 250 bin ton yıllık üretim kapasitesi bulunan Laferge Ereğli Çimento fabrikası ile ilgili genel bilgiler verdi. Gençer, 2011 yılında 15.2 2 milyon Euro ciro gerçekleştiren Laferge firmasının 1604 endüstriyel tesisi, 125 entegre çimento fabrikası ve 43 eğitme tesisi ile yıllık 215 milyon ton kapasite ile faaliyet gösterdiğini kaydetti. Laferge´nin satış cirosunun yüzde 65´ini çimento alanında, geri kalan yüzde 35´i agrega ve beton alanında gerçekleştirdiğini anlatan Gençer, satışların yüzde 32´sinin Avrupa, yüzde 38´nin Ortadoğu ve Afrika, yüzde 19´u Amerika ve yüzde 12´sinin Asya kıtasında gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi. Laferge Ereğli Çimento fabrikasının ise ISO 9001, OHSAS 18001 ve European Conformity (EC) sistemleri ile üretim yapılarak, hizmetlerin sürdürüldüğünü vurgulayan Gençer, TS EN 197-1 standardına göre üretim ve satış yapıldığını kaydederken, ürünlerin bağımsız denetim kuruşları tarafından belgelendirildiğini ve denetlendiğini de söyledi. Laferge Ereğli Çimento´nun daha uzun yıllar üretimini sürdürebilmesi amacıyla 1 milyon Euro değerinde yenileme yatırımı yaptığını hatırlatan Gençer, ürün geliştirmede Laferge´nin 200 yıllık teknik bilgi birikiminden faydalanıldığını da belirtti. Gençer, yeni ürün Eksperin pazarın değişen ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirterek konuşmasını tamamladı..
Sunuma devam eden Lafarge Ereğli Çimento Fabrikası Satış Müdürü Barış Kolsuz, yeni ürün eksper, eksperin avantajları, özellikleri, uygulama alanları gibi konularda katılımcılara bilgi verdi. Pazar ihtiyacına uygun ürün geliştirmek amacıyla usta ve kalfalarla yapılan toplantılarda, ´çalışma süresinde kolaylık, yüzey düzgünlüğü, karma kolaylığı ve dayanıklılık´ gibi talepler üzerine eksperin geliştirildiğini anlatan Kolsuz, ürünün geliştirilmesi sürecini şöyle anlattı:

EKSPERİN AVANTAJLARI
Kolsuz, Eksperin şap, sıva, duvar harcı, genel beton uygulamaları, deniz yapıları, sülfat, klor ve asit etkisine maruz betonlar, alkali agrega reaksiyonu riski taşıyan betonlar, kütle betonlar gibi geniş uygulama alanı bulunduğunu ifade etti. Kolsuz, eksperin avantajlarını da şöyle sıraladı;

Son olarak konuşan Lafarge Ereğli Çimento Kalite Mühendisi Serkan Köktürk ise eksperin teknik özellikleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Programa katılan müteahhitler, inşaat ustaları, kalfalar ve bayi temsilcileri de, yeni ürünün özelliklerini büyük bir hayranlıkla dinledi.
Soruların da cevaplandırılmasının ardından ikram edilen yemekle program sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER