TSO ALBARAKA TÜRK İLE PROTOKOL İMZALADI

TSO ALBARAKA TÜRK İLE PROTOKOL İMZALADI
gundemeregli.com-Kdz Ereğli  Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)Yönetim kurulu  Başkanı Yaşar Tetiker, Albaraka Türk Bankası ile üyeleri için avantajlı kredi ve teminat mektuplarından alınan komisyonla ilgili özel anlaşma yaptıklarını söyledi.
Kdz. Ereğli TSO ile Albaraka Türk Kdz. Ereğli şubesi arasında özel anlaşma imzalandı. Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, yapılan anlaşma gereği diğer banka şubelerinin yüzde 4 aldığı teminat mektubu komisyonunun anlaşma gereği Albaraka Türk tarafından yüzde 0,50 olarak belirlendiğini ifade etti.
TETİKER ; “BU BİR EKMEK KAVGASI”
Göreve geldiklerinde açıkladıkları can suyu projelerinden birinin de bankalarla yapılacak olan anlaşmalar olduğunu ifade eden Tetiker, projelerine en büyük desteği şu ana kadar Albaraka Türk bankasından aldıklarını söyledi. Tetiker konuşmasında “Albaraka Türk şube müdürümüz bizim hangi projemiz varsa hepsine destek verdi. Bunun sonucunda da bize bir protokolle geldiler. Protokolde şube müdürünün yetkisinde olmayan bazı maddeler vardı. Bunu da bölge müdürüyle paylaştılar.
Protokolün içeriği tatmin edici görülmeyebilir ama bizi en fazla ilgilendiren teminat mektubu komisyonları için alınan oranlar. Bunların minimuma çekilmesi Albaraka Türk’ü bize, bizi de onlara yaklaştırdı. Kendilerinde faiz sistemi yok biliyorsunuz. Kar payı sistemi var. Kar payı üzerinden hangi şartlarda neler olur, neler biter kendi aramızda tartıştık sizler gelmeden. Sizden sonra da tartışmaya devam edeceğiz. Başlangıçta yatırımcıya en cazibeli rakamlarda hizmet vermeyi düşünüyorlar. Kar payı olarak elbette. Bunu değerlendirmek isteyen ne kadar yatırımcımız varsa oradan başlayacağız. Bir de sac ticareti yapan veya teminat mektubuyla işi olan hangi üyemiz varsa bu cazibeyi görebilirler. Burada bizim en fazla kullandığımız teminat mektubudur. Daha önce de bunları minimuma çekme gayretlerimiz olmuştur. Estaş’ı kurarken hiç komisyon vermeden kredi kullandığımız oldu. Albaraka ile yaptığımız anlaşmayla minimum komisyon rakamlarıyla yola çıkmış oluyoruz. Bundan sonra Sertan Yalçın kardeşimiz olayı yakinen takip edecek. Siz de takip edin. Bu bir ekmek kavgası. Bunda ne kadar birlikte olursak, o kadar çabuk sonuç alırız. Aylar sonra bu protokolün ne getirdiğini sorun. Biz de cevabını verelim” dedi.
“EREĞLİ’DE ESNAF NE KADAR BÜYÜRSE KARLILIĞIMIZ DA O KADAR ARTAR”
Al Baraka Türk Bölge Müdürü İzzet Beyaz Ereğli’de esnaf, sanayici ve tüccarlara her zaman destek olduklarını belirterek, buradaki karlılığın artmasının bankalarına da olumlu yansıyacağını ifade etti. Beyaz gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Biz bankacılık sektöründe, Ereğli’de hizmetimize devam ediyoruz. Bu çerçevede de başkanımızla böyle bir protokol imzalayarak esnaf ve tüccarımıza daha avantajlı şekilde yararlandırmak istiyoruz. Ereğli’deki esnafımızı ve üreticimizi ne kadar büyütürsek, buradan bize gelen karlılık da o kadar artacaktır. İnşallah amacımız bunu, karşılıklı birbirimizi büyütmek. Özellikle üretime destek vermek konusundaki çabalarımız aynı hızla devam edecektir. Teminat mektupları konusunda bu protokolle komisyonlarda çok cazip fiyatlar vererek bir hizmet sunmayı amaçladık. Bununla beraber hem OSB’de, hem diğer kesimlerimizde olsun üretim için yatırım yapan esnafımızla çok cazip krediler noktasında birebir görüşeceğiz. Burada başkanımla da da esnafı tanıma fırsatı bulacağız. Oradan aldığımız olumlu izlenimler ve bilgilerle birlikte biz de daha rahat ve güçlü olarak hizmetimize devam edeceğiz.”
Yapılan konuşmaların ardından TSO Başkanı Tetiker ile Albaraka Türk Bölge Müdürü Beyaz karşılıklı olarak hazırlanan protokolü imzaladılar.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER