Ali Ayaroğlu ile Nagihan Alçı Davasında Karar Verildi

Cumhuriyet Gazetesi Zonguldak Temsilcisi Ali Ayaroğlu ile Nagihan Alçı arasındaki 4 yıldır süren dava sonuçlandı.

Ali Ayaroğlu ile Nagihan Alçı Davasında Karar Verildi

İstanbul Anadolu 33.Asliye Ceza Mahkemesi, 4 yıl boyunca süren davanın ardından sanık Ali Ayaroğlu'nun beraat etmesine karar verildiğini beyan etti.
Ali Ayaroğlu, 4 yıldır süren dava sonunda beraat ettiğini belirterek kendisine destek verenlere teşekkürlerini iletti. Beraat kararının ardından savunma dilekçesini basın mensuplarıyla paylaşan Ali Ayaroğlu “Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Sayın Nagehan Alçı’ya Twitt… Yanıtımda hakaret söz konusu değildir.” Dedi.

Ali Ayaroğlu’nun paylaşımı şu şekilde:
Ben, Sayın Nagehan Alçı’yı geçmişte Fettullah Gülen İle ilgili yazılarından, TV’lerde ve açık oturumlarda Fettullah GÜLEN’i öven sözlerinden tanıyorum. Sayın Nagehan Alçı’nın Fettullah Gülen’e övgüler düzen söz ve yazılarından oluşan Flash bellek’i dosyaya eklemiştim. Bu Flash Bellekte yer alan linkler de görüleceği gibi Sayın Nagehan Alçı Fetö’ye övgüler düzmektedir. 
Sayın mahkemenin flash bellek içeriğini bir kez daha incelemesini ve izlemesini talep ediyorum. Benim tepkim Sayın Nagehan Alçı’nın şahsına değildir. Tepkim geçmişin yok sayılmasınadır… Sayın ALÇI, bugün kırmızı bültenle aranan Zekeriye Öz’e övgüler düzen gazetecidir… Sayın Alçı ve Kütahyalı çifti 2013 yılında FETÖ’nün bankası Bank Asya’dan 5 milyon dolar kredi çekerek villa almıştır.  Bugün Bank Asya’dan havale yapanlara bile hesap sorulurken, krediyi nasıl aldığını soran bizlere hesap sorulmasını manidar buluyorum.

Ben 47 yıllık gazeteciyim. Bu davaya neden olan “Senin içinde yaşayan Fettuş şerefsizinin aşkıdır” sözü, basın ve düşünce özgürlüğü bağlamında değerlendirilmelidir.
Yargıtay 18. Ceza Dairesinin 23/10/2018 tarih 2016 /13863 Esas 2018 13553 karar sayılı ilamı ve yine Yargıtay 18 Ceza Dairesinin 16/10/2017 tarih 2015 /42880 Esas 2017/11006 karar sayılı ilamları doğrultusunda unsurları oluşmayan suçtan beraat kararı vermiştir.
Dosya bütün olarak ele alındığında, davaya neden olan söz kaba hitap bile değildir… Sayın ALÇI kamuya mal olmuş bir şahsiyettir, meslektaş olarak bu tür eleştiriye hoş görülü olmalıdır. Twtt yanıtımda hakaret amacım yoktur, kasıt oluşmamıştır. Mahkemelerin amacı suçsuz kişilerin cezalandırılması değil, eleştiri ve ifade özgürlüğünü korumaktır. İfade özgürlüğü Anayasa M 25 ve AHİM içtihatlarına göre ifade özgürlüğü için ; “Toplumun ilerlemesi ve her insanın gelişmesi için esaslı koşullardan biri olan demokratik toplumun asıl temellerinden birini oluşturmaktadır. İfade özgürlüğü,10. Maddenin 2. Fıkrasına bağlı olarak, yalnızca lehte olduğu kabul edilen veya zararsız ya da ilgilenmeye değmez görülen bilgi veya düşünceler için değil, aynı zamanda devletin veya nüfusun bir bölümü için saldırgan, şok edici veya rahatsız edici bilgi ve düşünceler için de uygulanır. Bunlar olmadan demokratik toplum olunmaz” denmektedir.

Suçun unsurlarından kasıt, gerçekleşmediğinden suç oluşmamıştır. Sübut bulmamıştır. Beraatini karar verilmesini talep ederim.'' şeklinde savunmasını yaptı.
Cumhuriyet Gazetesi

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER