ANNE VE BABAYA DEVLET DESTEĞİ!

ANNE VE BABAYA DEVLET DESTEĞİ!

Artan enflasyon ve gelen zamlar derken artık çocuk yetiştirmek de bir hayli zorlaştı. Temel ihityaçları bile karşılarken zorlaşan durum karşısında devlet düğmeye bastı. Hali hazırda sosyal yardımlar arasında çeşitli destekler veren devlet yeni yardımlar için de kolları sıvadı. 

Yardımlardan yararlanmak isteyenler için ise sadece başvuru şartlarını taşımaları yetiyor.

Mama ve Bez yardımı da yapılacak?

İhtiyaç sahibi aileler için artık mama ve bez yardımında da bulunulacak. 

Devlet İhtiyaç sahibi aileler için mama ve bez yardımları için farklı kuruluşlara yapılan başvurular ile yardım edecek. 

Mama ve Bez yardımına nereden başvurulur?

Devlet destekli mama ve bez yardımı için başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri ya da devletin belirlediği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları gibi kurumlar mama ve bez ihtiyacı olan ailelerin başvurduğu kurumlar arasında yer alıyor. 

Bunlara ek olarak kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları, bulunduğunuz şehre bağlı olan muhtarlıklar da mama ve bez yardımı başvurulan kurumlar arasında yer alıyor. Almak için başvuran ailelere bütçelerine göre nakit yardımı da yapılabilmektedir.

Mama ve bez yardımı başvuruları nereden yapılır?

Mama ve bez yardımı yukarıda sayılan kurumlara ek olarak e-Devlet resmi web sitesi üzerinden de yapılabilir. Başvuru sahipleri, başvuru sonucunun olumlu ya da olumsuz olduğunu e-Devlet resmi web sitesi üzerinden takip edebiliyor. 

Mama bez yardımı başvuruları nasıl yapılır?

E-Devlet resmi web sitesi üzerinden başvuru yapmak içi aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Resmi internet sitesine girdikten sonra arama kısmına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazarak arattığınızda karşınıza çıkan sosyal yardım başvuru linkine tıklayıp, kimliğinizi doğruladıktan sonra başvuru şartlarına göz atabilirsiniz. Şartların uyması durumunda yeni başvuru sekmesine tıklayarak başvuruda istenein bütün bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekiyor.

Mama ve bez yardımı başvuru şartları nelerdir?

Hane içerisinde yaşayan bireylerin kişi başına düşen gelir miktarının 1.833 Türk Lirası’ndan daha az olması gerekir. Başvuru yapacak olan vatandaşların Türk Vatandaşı olması şartıyla beraber, doğumun 2015 yılından sonra olması gerekmektedir. Türk Vatandaşlığı olmayan bireylerin Mavi Kart sahibi olması gerekmektedir. Ayrıca anne ve babanın üzerine kayıtlı araç, ev, arsa vb. herhangi bir varlığın olmaması gerekmektedir. Başvurular, bu koşulları sağlayan vatandaşlar tarafından belirtilen kurumlara yapılabilir.

Mama ve bez yardımı başvuru için gerekli evraklar nelerdir?

Başvuru yapacak aile bireylerinin doldurduğu başvuru formu, T.C. kimlik belgesi, gelir durumu beyan eden belge ve başvuru formu gerekli evraklar arasındadır. Gerekli belgeleri dolduran ve başvuruda bulunan vatandaşların başvuru sonuçları 30 gün içerisinde formda belirtilen cep telefonu numarasına kısa mesaj olarak gönderilmektedir.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER