BİRLEŞTİREN GECE

BİRLEŞTİREN GECE

Almanya&[#]8217;de faaliyet gösteren Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından göçün 50. yılı anısına düzenlenen geceye Zonguldaklılar adeta akın etti. 

Katılımın yoğun olduğu ve misafirler salona sığmadığı gecede Türkiye&[#]8217;den başta Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kadın ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Bakan Danışmanı Cumhur Ünal, işadamları, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi birçok misafir, basın mensupları, dernek üyeleri ve Avrupa&[#]8217;nın birçok şehrinden gelen Zonguldaklılar katıldı.

Gece ilk kez iki kanaldan birden canlı olarak yayınlanarak  Avrupa´daki  Zonguldaklılara, Kanal Avrupa´dan , Türkiye´deki  Zonguldaklılara ise  Kanal Z  aracılığı ile ulaştırıldı.

20 Kasım 2011 tarihinde yapılması düşünülen ancak Dernek İkinci Başkanı merhum Kasım Cin´in vefatı nedeni ile 19 Şubat 2012 tarihinde ertelenen gece coşku üst seviyedeydi.

 

Gecede ilk sahneye büyük bir çoğunluğu dernek üyelerinden oluşan Karaelmas Müzik Topluluğu ve çocuklardan oluşan Karaelmas Folklor Grubu  çıktı.

Sinema sanatçısı ve Kurtlar Vadisi dizisinin değişmeyen karakterlerinden  Memati Baş rolündeki  Gürkan Uygun ile  Deli Hüsnü lakaplı oyuncusu  Adnan Erdoğan gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Davetliler, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Memati  Bas`a  büyük sevgi gösterisinde bulunarak izdihama neden oldular.

İlerleyen saatlerde Ankaralı Ayşe gençlere ve geceye katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti vererek, yaklaşık iki saat sahnede kaldı.

Program akışı içerisinde merhum Kasım Cin´in ailesi ve Almanya´ya ilk gelenler sahneye davet edilerek kendilerine birer plaket takdim edilerek onure edildi. Ayrıca, Zonguldak`tan gelen tüm misafirlerde sahneye davet edilerek, salondaki ve ekranları başından programı izleyen seyircileri selamladılar. Geceden elde edilen gelirle Zonguldaklı üniversite öğrencilerine burs verilmesi kararlaştırıldı.

Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş misafirleri selamladıktan sonra kısaca Dernek faaliyetlerinden bahsetti. Zonguldaklıların Almanya`da büyük bir kitle olduğunu, bu kitlenin de güce dönüşmesi için, Almanya Zonguldaklılar derneğinde toplanılması gerektiğine işaret eden Yukarıbaş, bunun içinde herkesi üye olmaya davet etti.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2012, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER