ÇÖKEN ALAN İNŞAA EDİLİYOR

ÇÖKEN ALAN İNŞAA EDİLİYOR

 Kdz. Ereğli Belediyesi geçen Cuma günü yıkılan Efes Yalcı caddesindeki tarihi Horosan duvarının tamamını yeninden inşa edecek.

Posbıyık Yalı caddesinde düzenlediği basın toplantısında, yaşanan göçme nedeniyle büyük panik yaşanan alanın tamamının yapılması için Anıtlar Yüksek Kurulunun  izin verdiğini kaydederek şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Sadece yıkılan alan yapılmayacak. Duvarın tamamı yapılacak. Bu alan At kapısından, sahil taksiye kadar olan yaklaşık 200- 250 metrelik mesafeyi afet işleri müdürlüğ ile birlikte yapacağız.  Önümüzdeki Perşembe günü çalışmalara başlanıyor. Ereğli belediyesi tarafından yapılacak afat işleri genel müdürlüğünden gelen yetkililerle ortaklaşa bir karar alınmış oradan gelecek ödeneğin beklenmesi ile çok geç zamanda yapımına başlanacaktı; o yüzden Ereğli belediyesinin yapmasına karar vermişler.  Bugün başlarsak;  bir buçuk, iki ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz.  Yine maliyeti 1.5 Milyon TL&[#]8217;yi bulacak.  Burası 10 metre beriye çekilerek, beton duvar olacak taş duvar olmayacak, yol açılsın diye dolguyu yapacağız burayı yükselteceğiz.  Bir an evvel vatandaşlar evlerine sığınsınlar ve dükkanlar açılsınlar tüm düşüncemiz ve çalışmamız doğrultuda. &[#]8220;

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2012, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER