ERDEMİRLİLER GÖNLÜNCE EĞLENDİ

ERDEMİRLİLER  GÖNLÜNCE EĞLENDİ

gundemeregli.com- Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi&[#]8217;nce sendika üyelerine yönelik olarak düzenlenen kaynaşma ve dayanışma gecesinde eğlence doruk noktaya ulaştı.


Gülüç beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel&[#]8217;in Erdemir Salonu&[#]8217;nda önceki akşam geceye Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Türk Metal Sendikası Genel Eğitim ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Yavuz Gökçe, Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Metal-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir Sendikanın şube yöneticileri ile Erdemir&[#]8217;deki çeşitli ünitelerde çalışan işçi ve eşleri katıldı.
Gökçe, gecede &[#]8220;Fabrikadaki işçiye, sokaktaki çöpçüye, işsize işverene ailelerine, Erdemir çalışanlarına merhaba&[#]8221; diyerek başladığı konuşmasında, Genel Başkan Pevrul Kavlak&[#]8217;ın selamlarını getirdiğini söyledi.
Ailede, annelerin, hanımların üretkenliği ile ailenin devamlılığını, babaların da hürmet, itaat ve otoriteyi temsil ettiğini belirten Gökçe, şöyle dedi:
&[#]8220;Rahmetle andığımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;ni kurarken güçlü Türk Milleti ailesinin kutsallığı üzerine kurmuştur.
Cennetin kadınların ayağının altında olduğunu da dinimiz söylemektedir. Allah ve Resulünün sevdiği en mübarek el üreten eldir. Anneler çocuk üretiyor, babalar fabrika üretiyor. Üreten mübarek ellere selam olsun. İşte bu yapı, bu toplum, Türk Ailesinin güçlü geleneklerinden ortaya çıkan Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;ni irdeleyenler, &[#]8216;nasıl çökertiriz&[#]8217; diye düşünenler bir çok çalışmalar yapmıştır. Şu sözle Türk kültürü ve Aile yapısı çok iyi tanımlanmıştır. &[#]8216;Türklerin elinden aile mevhumunu alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. İşte bunu televizyon programlarıyla, yozlaşmalarla kadın ve erkeğe tanınan sınırsız ve gelenek ve ahlak dışı statülere rağmen kimse Türk&[#]8217;ün bu kıymetli, onurlu ve mübarek ailesini bozamadı, bozmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir.
Bu ülkenin gerçek sahipleri üretenler, emekçiler, işçilerdir. Devletini de en çok sevenler işçilerdir. &[#]8216;Devlete zarar gelmesin&[#]8217; diyenlerin çoğunluğu da annelerdir. Ülkede bir sürü insanlar gelenekler, edep ve ahlak dışı eğleniyorlar. Burada biz de eğleniyoruz. O eğlenenler sizin ödediğiniz vergilerle, Devletin tekrar milletine hizmet için harcadığı paralar açtığı ihalelerde hortumlayarak, soyarak, soysuzluk, hırsızlık yaparak geçinenlerin eşi ve çocukları Etiler&[#]8217;de, Tarabya&[#]8217;da eğleniyorsa, ERDEMİR işçisinin de Ereğli&[#]8217;de Büyük Anadolu Otel&[#]8217;de eğlenme hakkı vardır.

EMEKÇİLERİN HAKKI VAR
Devletine vergi, prim kaçırmayan, askerliği peygamber ocağı gibi gören, &[#]8216;yatır 30 bin lirayı al teskereyi&[#]8217; demeyen, bütün kazançları saf ve helalinden olan emekçilerin bu ülkede eğlenme hakkı daha çoktur. Çünkü burada yedikleriniz aslında sizlerden kesilen aidatlarla sağlanıyor. Yani siz aslında kendi paranızı yiyorsunuz. Onlar ise sizin ödediğiniz vergilerle yiyorlar. Onun için yediğiniz, içtiğiniz her şey ananızın ak sütü gibi helaldir, helal olsun.
Bu ülkede ter dökerek para kazanan, bileğinin gücüyle demire şekil, yüreğindeki sevgiyle toprağı demir yapan, onları insanların kullanması faydalı hale getiren emekçiler bu ülkede en çok yeme hakkına sahiptir. Bu ülkede eğer insan hakları, özgürlük, demokrasi verilecekse önce emekçilere verilmelidir. Özgürlük, Anayasa demokrasi dağdakine, İmralı&[#]8217;daki eşkıya başına değil, emekçilere verilmelidir.


Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Odabaş ise ilçede yaptıkları etkinlik, hizmet ve katkılardan söz ettiği konuşmasında şunları söyledi:
&[#]8220;Sendikamızın asli görevi her ne kadar çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak olsa da, sosyal yaşamlarına katkıda bulunmayı da görev biliyoruz. Çünkü biliyoruz ki; eşi ve çocuğu/çocuklarıyla mutlu bir yaşam süren arkadaşlarımız, iş yerine daha moralli gelerek, başta iş sağlığı ve güvenliğine daha fazla önem verecek, üretime ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamış olacaktır. Bu anlayıştan hareketle sendikamız da, çalışan üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumada çok daha dinç ve dinamik hareket edecektir.
Her zaman ve özellikle dile getirdiğimiz gibi, Türkiye&[#]8217;nin en güçlü, Avrupa ve Dünyanın önde gelen sendikaları arasında saygın yerini alan Türk Metal Sendikası, üyelerin yanı sıra çocuklarının da geleceğini düşünmektedir.
Bunların yanı sıra, daha sıklaştırarak sürdürdüğümüz mesleki ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerimiz sayesinde, ilçemizin ve yakın bölgemizin sorunlarını tartışıp, çözüm önerileri üzerine görüşlerimizi sunuyor, gerekli ortamlarda üzerimize düşen vazifeyi yapma anlamında desteklerimizi sürdürüyoruz.

Ereğli Şubesi olarak sendikamızın sloganı olan &[#]8216;Bir olalım, iri olalım, diri olalım&[#]8217; ilkesini, yolumuzda, davamızda kendimize ışık kabul ettik. Burada da gördüğünüz gibi işçimizle ve aileleriyle, işverenimizle, Ereğli ile biriz, iriyiz, diriyiz. Tek amacımız, üretmek, kazanmak, kazandırmaktır. İnsana sevgi, emeğe saygı gibi kutsal bir noktada duruyoruz. Bu noktada durduğumuzdan dolayı işçimiz, aileleri burada.
Bizden desteğini esirgemeyen başta Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere genel merkez yöneticilerine, dava arkadaşlarıma, bu güzel geceye katılımınızdan dolayı konuklarımıza teşekkür ediyorum.&[#]8221;
Geceye katılanlar, müzik eşliğinde şarkılar söyledi, gönüllerince eğlendi.


Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2012, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER