Erdoğan Seçim Tarihini Açıkladı: 73 Yıl Sonra Aynı Gün

Erdoğan Seçim Tarihini Açıkladı: 73 Yıl Sonra Aynı Gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin grup toplantısındaki açıklamalarında seçim tarihine işaret etti. Altılı Masa'yı hedef alan Erdoğan, Bunlar da her hafta bir yenisini sergiledikleri krizleriyle milletimize bir çeşit siyasi dejavu yaşatıyor Menderes 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletin dedi. Millet 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yanıt verecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısındaki konuşmasında Altılı Masa'yı hedef aldı. Altılı Masa'yı 'darbe şakşakçılığı' ile suçlayan Erdoğan, "CHP'nin kodlarında bu faşizm var. Diğerlerine ne oluyor?" dedi. Altılı Masa'nın her hafta yeni bir kriz sergilediğini söyleyen Erdoğan, "Milletimize bir çeşit siyasi dejavu yaşatıyor Menderes 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletin dedi. Millet 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yanıt verecek" ifadeleriyle seçim tarihini de duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

İkinci haftasını geride bıraktığımız 2023 bizim için herhangi bir yılbaşı değildir. Biz hayallerini, 2023 menziline göre belirlemiş bir hükümetiz. Ülkemizi ulaştırmak istediğimiz hedeflere büyük ölçüde kavuştuk.

Ülkemizin son 10 yıldır maruz kaldığı saldırılar ve küresel krizler bazı alanlarda gecikmeye neden olsa da bu hedeflerimize halel getirecek değildir. 2023 Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcıdır.

'Her seçimden de zaferle çıkmayı başardık'

Önümüzdeki aylarda yaşanacak seçimi önemli kılan budur. Hiçbir seçim kolay olmadı. Büyük bir mücadeleyle, azimle hazırlandık, girdik. Her seçimden de zaferle çıkmayı başardık.

Bu seçimi farklı kılan nedir? 2002 seçimlerine siyasete yeni bir ses getirerek adım atmıştık. 2007 seçimlerine vesayetin ahlak dışı oyunlarıyla uğraşarak girmiştik. 2011 seçimlerine 2023 hedefleri sözü vererek girmiştik. 2015 seçimlerini FETÖ, PKK, DEAŞ saldırıları altında yaşamıştık. 2018 seçimlerini yeni yönetim sisteminin getirdiği tereddütleri göğüsleyerek geçirmiştik. 2023 seçimlerini ise dünyadaki krizlerin etkileriyle mücadele ederek girdik. Ucube ittifakın hezeyanlarıyla uğraşarak, milletimize verdiğimiz sözleri yetiştirmenin telaşını yaşayarak, 20 yılda kurduğumuz demokrasi ve kalkınma üzerine Türkiye Yüzyılı'nı inşası için hazırlanıyoruz.

'Böyle fırsatlar asırda bir gelir'

Türkiye öyle bir yol ayrımında ki böyle fırsatlar asırda bir gelir. Krizler dünyada köklü değişikliklerin başlamasına yol açtı. Türkiye sahip olduğu güçlü eser ve hizmet altyapısı sayesinde küresel sarsıntıları dayanak haline dönüştürebiliyor.

Cari açığı kontrol ederek büyümesiyle, her başlıkta bu gerçeği ispatlayan bir ülke oldu. Sıkıntılarımız elbette var. Bunların hiçbiri bizi asıl atılımlarımızdan uzaklaştıramaz.

En büyük sorunumuz enflasyondu, o da düşüşe geçti. Hızla düştüğünü göreceğiz. Önümüzdeki aylarda yüzde 40'lara 30'lara düşecek. Çünkü enflasyona sebep olan tuzakları bozduk, oyunları boşa çıkardık.

'2023'te de milletimizin desteğine talibiz'

İnsanımızın gözündeki samimiyetini, kalbindeki muhabbeti bizzat yaşamıyoruz. Antalya'da, Erzurum'da, Mardin'de, Konya'da, Malatya'da ve daha pek çok şehirde aynı duyguları yaşamıştık. Asıl belirleyici olan aynı insanların sandık başına gittiklerinde geleceklerine karar verecekleri anda nelere bakacaklarıdır.

Rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde Türkiye'ye çağ atlatma vaadiyle önemli bir başarı kazanmıştır. Biz de milletimizin büyük bir desteğiyle hükümete gelmiştik. Şimdi 2023'te de milletimizin desteğine talibiz. Sözü de, kararı da, geleceği de milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlattık.

'Millet 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yanıt verecek'

Milletimiz bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir. Muhalefetin vaadi milletin karşısına bir aday çıkarmak değil, ülkeyi 10 kişiyle yönetmektir. Kukla bir cumhurbaşkanı üzerinden ülkeyi idare etmek istiyorlar.

CHP'nin kodlarında bu faşizm var. Diğerlerine ne oluyor? Bunlar da her hafta bir yenisini sergiledikleri krizleriyle milletimize bir çeşit siyasi dejavu yaşatıyor Menderes 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletin dedi.

Millet 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yanıt verecek.

Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Benim milletim artık tüm oyunlarınızı çözdü. Bu millet sizin de numaralarınızı da anında tanıyor.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER