EREĞLİ ASFALTA DOYUYOR

EREĞLİ ASFALTA DOYUYOR
gundemeregli.com-Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık sanayi siteleri, mahalle ve mücavir alanlar daki yollar olmak üzere bu yıl 56 bin ton sıcak, 180 bin metre kare de emisyon asfalt dökeceklerini söyledi. 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ilçe genelinde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, gazetecilere bilgiler verdi.

Belediye meclis toplantılarında AK Parti gurubunun tüm engellemelerine rağmen belediyenin imkanlarını zorlayarak Kışla ve Belen sanayi siteleri ile OSB ile Bölücek yolunun asfaltını yapmaya çalıştıklarını söyleyen Posbıyık, “Belediye meclisinde bir takım münazaralara yol açan Kışla sanayisinin alt yapısını tamamen bitirmiştik. Her taraf delik deşik olduğu için buraya asfalt dökmek istiyorduk. Aynı zamanda Belen Sanayisine de en büyük amacımız asfalt dökmekti. Ama her nedense manasını halen daha anlayamadık AK Parti gurubu buna karşı çıktı. Sanayideki esnaflarımızın ve ustalarımızın çok mağdur olmasına rağmen asfalt yapımı için talep ettiğimiz krediyi vermemek için her türlü gayreti gösterdiler. Hatta gayrette değil de meclisi bir birine kattılar. Çok hoş olmayan durumlar yarattılar. Ve bizim kredi almamızı engellediler. Tek amaç vardı; Kışla ve Belen sanayi bölgesine asfalt dökülmemesi. Amaçlarına ve hedeflerine vardılar ve bize 8 trilyonluk krediyi çıkarttırmadılar. Tüm bunlara rağmen buradaki esnafımızın çok mağdur olduğunu bildiğimiz ve buradaki iş yeri sahiplerini mağdur etmemek için belediye olarak değişik kanallardan imkânlarımızı zorladık. Kışla sanayisinde asfalt dökmeye başladık. Peşinden de Belen sanayisinde asfalt dökmeye başlayacağız. Kışla sanayisinin toplam üç ana güzergâhı var. 11 adette bağlantı yolu var. 12-18 metre arasında imar yolları da var. Kışla sanayisine toplam 12 bin ton asfalt serimi yapacağız. 12 bin ton asfalt ile Allah’ın izniyle Kışla sanayisini pırıl pırıl yapacağız. Esnafımızı ‘hayırlı uğurlu olsun’ diyorum. Esnafımız belediye meclis toplantılarını takip edip AKP gurubunun buna karşı çıktığını bildiği için onlarda büyük bir şaşkınlık içerisindeydi. Ama biz bütün imkanlarımızı zorlayarak burada çalışan, ekmek parası kazanan esnafımızın yüzünü güldürmek için asfaltımıza başladık ve Allah’ın izniyle tam manasıyla pırıl pırıl yaptıktan sonra buradan ayrılacağız” dedi.

Ereğli Belediyesi olarak görevleri olmadığı halde Gülüç Köprüsü ile OSB arasında ki yolda bütünlük sağlanması açısından Gülüç Belediyesi sınırları içerisinde kalan bölümü de asfalt yaptıklarını söyleyen Posbıyık sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bu yıl emisyon asfaltı 180 bin metre kare olarak yaptık. İlk defa Doruk Mahallesi’nden emisyon asfalta başladık. Doruk Mahallesi’nde 12 bin 500 metre karelik alanı asfaltladık. Şimdi Gülüç Köprüsü’nden Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) giden 6,7 kilometrelik yolda yaklaşık 38 bin metre kare asfalt dökmek üzere işlemlere başladık. Hatta Gülüç Belediyesi sınırları içerisinden geçiyor belli bölümleri, asfaltta bir bütünlük olsun istedik. ‘Ereğli Belediyesi, Gülüç Belediyesi’ diye bakmadık Gülüç Belediyesi’nin yollarını da asfaltlıyoruz. Bölücek ile Potbaşı arasındaki bölge de 6,2 kilometre. Buraya da yaklaşık 34 bin metre kare çift kat asfalt dökeceğiz. Gülüç köprüsüne yakın bölgelerde ki virajlar için 3 kat asfalt döküyoruz çabuk bozulmaması için. Emisyon asfalt çalışmalarımızı hem mahallelere hem de mücavir alanlara yaymış vaziyetteyiz. Yeni mahallelerde yeni açılan yollarda alt yapı çalışmaları yapılırken oluşan tahribatların üzerine emisyon asfalt yapacağız. Burasıyla birlikte Kdz. Ereğli’de şu ana kadar dökülen sıcak asfalt 40 bin tonu bulacak. Yüzde 20’si ile beraber 56 bin ton sıcak asfalt dökmüş olacağız. 180 bin metre karede emisyon asfalt dökmüş olacağız. Vilayetimizde falan ‘1000 ton asfalt döktük’ diye bayram yapıyorlar. Bunu da bir ölçüt olarak sizlere bildireyim.”

Gazetecilerin Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Karadağ’a ait iş yerinin mühürlenmesi ile ilgili olarak kendisine yönelttiği soruları da cevaplayan Posbıyık “Dün aydın Karadağ’ın orada mühürleme işlemi yapılmıştı. Sürekli kontrol altında. Bu gün mühürü bozdukları ve içeri girdikleri ki, çok ağır bir suçtur mühür bozmak. Savcılıklar bu konunun üzerinde çok durular. Hemen bu gün müdahale ettik. Oradaki üç işyeri de mühürleri açmışlar. Yeniden mühür yapıldı az evvel. Mühürleme bitti ve cumhuriyet savcılığına bildirdik. Yine takip ediliyor. İsterlerse öğleden sonra bir daha mühür fevkinde bulunsunlar. Bir daha mühür vurulacak ve cumhuriyet savcılığına bildirilecek. Geçmişte orada bir takım zincirler oluyordu AK Parti ilçe başkanı, Ak Partililer ve birileri falan. Şimdi Allah’a şükür zincir mincir yok. Çünkü birincisinden ceza yeme noktasına geldikleri için, kanunların uygulanmasının şart olduğunu, kanunlar uygulanırken başkalarının müdahale edemeyeceğini çok şükür öğretmiş olduk. Bu da Ereğli için bir kazanç diye düşünüyorum ”şeklinde konuştu.

Gazetecilerin ‘Mühürleme yapılırken iş yeri sahibi içeride unutulmuş. Doğrumu ?” şeklindeki soruya ise Posbıyık şu yanıtı verdi: “Böyle bir şey yok. Onlar ‘tadilat yapıyoruz’ hikayesi ile bir ilan asmışlar. Ama biz söylediğimiz saatte gitmedik. 9’da gitmedik, şaşırtmaca yaptık. 11.00’e doğru gittiğimizde içeride alış-veriş yapıyorlardı. Zabıta ekiplerini gördüklerinde oradaki elemanla müşteriyi de zorla dışarı çıkarttılar. Hemen kapıları kilitleyip kapalıymış imajını vermek istediler. Değil içeride birisinin kalması, her kes dışarıya kaçtı adeta. Zabıtaya Türkiye cumhuriyeti kanunları emrediyor. ‘Eğer bir yerin iş yeri açma ruhsatı, iskanı yoksa orayı mühürleyeceksin’ diyor. Kanun bunu emrediyor. Buna hiç kimse müdahil olamaz. Ama başlangıçta ilk gittiklerinde bunlardan haberleri yoktu. Ne zaman polise ve zabıtaya mukavemetten dolayı isimleri savcılığa verildi. Savcılık şimdi mahkemeye sevk etti onları. İkinci defa yapsalar ertelemesi falanda yok bu işin. İkinci defa yaptıklarında yandılar. Zabıtanın yaptığı mühürlemenin önünde hiçbir güç duramaz çünkü kanun böyle emrediyor. Kanuna karşı çıkmış olursunuz. Bilmiyorlardı. Daha çok şey öğrenecekler. Onu öğrenmiş oldular. Onun için ne zincir var ne müdahale var.”

Posbıyık bir başka gazetecinin “İş yeri açma ruhsatı olmayan başka iş yerlerine de aynı işlemleri yapıyor musunuz” şeklindeki sorusuna “Sürekli uygulanıyor ama zincir olmadığı için sizin haberiniz olmuyor. Şu ana kadar birinci mühür ile ikinci mühür arasında 30-40 tane yer mühürlendi. Oralarda siyaset yapılmadığı için gazetecilerin dahi haberleri olmuyor. Her gün mühürleniyor bir yerler” diyerek yanıt verdi.
Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 05:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER