EREĞLİ MODERN HASTANEYE KAVUŞUYOR

EREĞLİ MODERN HASTANEYE KAVUŞUYOR

gundemeregli.com- Ereğli ilçesinde akıllı bina olarak tasarlanan Ereğli Devlet Hastanesi&[#]8217;nin inşaatının yüzde 11&[#]8217;i tamamlandı.

Bina bittiğinde bölgenin en modern hastanesi olarak kamu kurum binaları arasındaki yerini alacak. 

Gazetemiz muhabirine yeni hastane ile ilgili bilgi veren Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr Muharrem Erdem,  hastanenin beklenen süre içersinde hizmete gireceğine dikkat çekerek, personel olarak ise yüzde 95 kapasite ile çalıştıklarını  kaydetti.

AÇILIŞ TARİHİ 17 MAYIS 2014 

Yeni hastane binası inşaatının aralıksız sürerek,  17 Mayıs 2014 tarihinde devir noktasında geleceğini anlatan Erdem şu görüşler yer verdi:

Bu yılsonu itibariyle hastanemizin tüm blokları çatı kapatma seviyesine gelecek. 2013 yılında ise iç dekorasyon işlerinin yapılacak.  Bilindiği gibi A Blok&[#]8217;un 6. Katın betonu yapılmış durumda son derece  hızlı bir şekilde inşaat devam etmektedir. Ön görüle  ,17 Mayıs 2014 yılından önce inşaatın biteceğini düşünmekteyiz.  2012 yılının sonunda tüm blokların çatı kapatma seviyesine geleceği görülmekte 2013&[#]8217;te  ise iç dekorasyon işleri yapılacağı planlanmaktadır. Dolayısıyla ön görülen sürede hatta bu süreden öncede inşaatın bitirileceğini umuyoruz. Bizde Sağlık Bakanlığı Kurumu olarak Hastane olarak İç donanımıyla, tıbbı cihazlarla ilgili hazırlıklarımıza başlayacağız ve ön görülen sürede tesliminden itibaren en kısa sürede hastaneyi hizmete açmayı planlıyoruz.

AKILI HASTANE OLACAK

Hastanenin hizmete girmesiyle beraber Ereğli&[#]8217;nin Akıllı Hastane dediğimiz son derecede modern en son teknolojik, 2 cihaz ve malzemelerle donanımlı olarak hizmet verecektir. Şu an itibari ile Hastanemizde Personelimiz %95&[#]8217;in üzerinde doluluk oranıyla yani personel standart cetvelinin %95&[#]8217;i dolu olarak hizmet vermekteyiz . Yeni binamızda mevcut Hastanemizdeki birimlere ilaveten ek birimlerde açılacak ve hizmet verilecektir. Bölgemize en güzel en modern en kaliteli sağlık hizmetin sunmak amacımız olacak ve bunu da yerine getireceğimize inanıyoruz ve ekibimize güveniyoruz.

 

MEVCUT BİNA BAKANLIĞA DEVİR EDİLECEK

Şu an itibaren burası Sağlık Bakanlığı&[#]8217;nın binaları; Sağlık Bakanlığına Tahsisli yerler olup 2014, gelip yeni binamızda hizmet vermeye başlamamızdan itibaren burası ile ilgili Tasarrufta bulunulacaktır. Şu an itibari ile önümüzde yeni Hastanenin plan projesi olduğundan öncelikle oraya odaklanmış bulunuyoruz. Ama şu bilinmelidir ki mevcut yerimiz Ereğli için en güzel şekilde değerlendirilecektir. Bölgemizin ne yararına ise hangisi avantajlı ise bununla ilgili mutlaka iyi bir değerlendirme yapılacak ve ona göre hareket edilecektir.

DUBLE YOL ÖNÜNDE

Zonguldak ana yola bağlanacak.  Oda Hastane için bir avantaj karayolları tarafından yolun ihale çalışmaları yapılmakta yerinde çalışmalar yapılmakta, o yolda duble yol olarak gerçekleştirilecek artı, Hastanemize geçişte;  Işıksız,  kavşaksız, yani kesintisiz ulaşıma açılacak şekilde geçitler şeklinde plana programa alınmaktadır. Bu arada Hastaneye bağlı yollarında imar da gösterilmesi imar çalışması mevcut şu anda biliyorsunuz; Ereğli&[#]8217;de yeni bir imar çalışması var. Belediye tarafından çalışmalar yürütülmekte Hastane inşaatı bittiği zaman yolların açılmasını da bekliyoruz.  Tabi hastane inşaatı tüm hızıyla devam ettiği için son derece süratli bir şekilde devam ediyor. Şu anda Hastanemizde 67 Uzman Tabip, 16 Pratisyen Hekim, 4 eczacı, 195 Hemşire,59 Ebe olmak üzere toplam 558 kadrolu personel ve 320 yüklenici firma tarafından hizmet alımı ile çalışan personel ile toplamda 878 çalışanımız bulunmakta, Bir yıllık zaman süresinde 2011&[#]8217;in Haziran&[#]8217;ı ile 2012 Haziran arasında yaklaşık  1 trilyona yaklaşan parayla Demirbaş ve Tıbbi Cihaz Alımı gerçekleştirilmiştir.&[#]8221;

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2012, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER