TRAVMA RESÜSİTASYON ÖNEMLİ

TRAVMA RESÜSİTASYON ÖNEMLİ
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Travma ve Acil Cerrahi Derneği yönetiminde acil sağlık personeline travma resüsitasyon kursu verildi.
Ülkemizde 1998 yılından bugüne kadar Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği tarafından 27 merkezde gerçekleştirilen ve Sağlık Bakanlığı&[#]8217;nın acil müdahalelerde temel amaçlarından olan travmalı hastaya müdahalelerin daha bilinçli yapılabilme için kurs başladı. Travma ve Resüsitasyon Kursu Uygulayıcı Eğitimi ve Eğitici Eğitimi&[#]8217;nin (HTT-TRK) 28&[#]8217;ncisi Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi eğitim salonunda yapıldı. Kursa Bolu&[#]8217;daki görevli sağlık personelleri ile birlikte Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde görevli toplam 88 kişilik sağlık personeli katıldı. Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Travma ve Acil Cerrahi Derneği Eğitmeni Yrd. Doç Dr. Ayhan Özşahin ve eğitimin ana sponsorları olan Melih Eğitim Kurumları Müdürü Ercan Kurban ile Sağlık-Sen Bolu İl Başkanı Ali Halit Köse de eğitimleri yakından takip etti.
Ülkemizin her noktasında travmalı hastaya yaklaşımın standartlaştırılmasının gerekliliğinden bahseden Bolu Sağlık İl Müdürü Dr. Mahmut Arık, &[#]8220;İlimizde böyle bir eğitimin gerçekleştirilmesi çok önemliydi. Böyle bir eğitimin açılışında bulunduğum için ayrıca mutlu oldum. Bugüne kadar 1830 eğitimci 19 bin 92 kişiyi bu konuda eğiterek sertifikalandırdı. Bugün başlayacak eğitim ile bu sayının daha da artacak olmasından dolayı sevinçliyiz&[#]8221; diye konuştu.
Eğitimciler sahneye çıkarak travma olaylarına karşı sağlık personelini bilgilendirirken, acil ekipleri eğitmenleri pür dikkat dinledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2012, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER