Zeki Tosun Kozlu Şehitlerini andı

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 3 Mart 1992 yılında Kozlu´da meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden madencileri anarak başsağlığı diledi.

Zeki Tosun Kozlu Şehitlerini andı

AK Parti il başkanı Zeki Tosun, 3 Mart 1992 tarihinde TTK Kozlu Müessesesi maden ocağında meydana gelen grizu faciasının 25. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tosun, mesajında şu görüşlere yer verdi; ‘’Madencilik mesleği doğası gereği en tehlikeli mesleklerden biridir. Maalesef bu tehlikeler zaman zaman facialara neden olmakta ve maddi, manevi kayıplara sebep vermektedir. Geçmişten günümüze tüm madencilerimiz geçimlerini sağlayabilmek için bu tehlikenin bilinciyle zor koşullar altında büyük emek harcayarak çalıştıklarını biliyoruz.

 Bu yüzden madencilerimizin daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlayarak iş kazalarının önüne geçmek iş güvenliğini artırmak için AK Parti iktidarı olarak radikal kararlar alıp, maden kanununda ve İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı uygulamalarında değişiklikler yapıp uygulamaya koyduk. Dünya madencilik tarihinin en büyük maden kazalarında biri olan Soma faciasının ardından ikinci sırada yer alan ve 263 madencimizin hayatını yitirdiği Kozlu Grizu Faciasının 25. yıl dönümündeyiz.

Yerin yüzlerce metre altında madencilerimizin birlikte verdikleri mücadelenin herkese örnek olmasını diliyor, bu tür faciaların tekrar yaşanmaması temennisiyle iş kazalarında hayatını kaybeden tüm madencilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER