İhtiyar Delikanlı'da yaş 70, iş bitmemiş

Uymaz, soğuk kış günlerine de sahada çalışarak elinden düşürmediği mala ve fırçası ile gençlere adeta taş çıkartıyor.

İhtiyar Delikanlı'da yaş 70, iş bitmemiş

Alaplı İlçesi’nde yaşayan 71 yaşındaki Mehmet Uymaz, ilerlemiş yaşına rağmen ekmeğini inşaatlarda çalışarak kazanmaya devam ediyor.

Dünyanın en zor mesleklerinden biri olan inşaat ustalığı mesleğini uzun yıllardır yapan Uymaz, soğuk kış günlerine de sahada çalışarak elinden düşürmediği mala ve fırçası ile gençlere adeta taş çıkartıyor. Uymaz, ailesinin geçimini sağlarken, diğer yaşıtlarına ve gençlere de örnek oluyor.

Yaptığı işle herkesin ilgisini çeken ihtiyar delikanlı, inşaatlarda harç karıyor, sıva yapıyor. Elinde fırça inşaat pisliği temizliyor.  

Mesleğini çok sevdiğini belirten Uymaz, Çocuk yaşlarda inşaatlarda çalışmaya başladım. Mesleğin tün inceliklerini bilirim. Duvar örüyor, sıva yapabiliyorum. Emekli olmama rağmen çalışmaya da devam ediyorum, çalıştıkça genç kalıyorum. Çok şükür elden ayaktan düşmedik. Her türlü işi yapabiliyorum. Yapmaya da devam edeceğim.İnşaatta çalıştığımı görünler önce maşallah, Helal olsun diyorlar. Bütün yaşıtlarıma söylüyorum. Ellerinden geleni yapsınlar. Kimseye muhtaç olmasınlar dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat
murat - 7 yıl Önce

Helal olsun be,biz gençler ders almamız lazım bu ihtiyar delikanlıdan

Yilmaz
Yilmaz - 7 yıl Önce

Helal sana dede

emine
emine - 7 yıl Önce

Mehmet amcam hakikatli insandir ellerinden opuyorumm

SIRADAKİ HABER