191 yıllık koca çınar

Zabıta Teşkilatı'nın 191. kuruluş yıl dönümü, Kdz.Ereğli'de düzenlenen törenle kutlandı.

191 yıllık koca çınar

Karadeniz Ereğli’de zabıta teşkilatının 191. kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Zabıtamızla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Belediye Birim Amirleri, CHP İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Şerif Sertan Ocakcı ve bazı CHP’li meclis üyeleri ile ilçede görev yapan zabıtalar katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ereğli Belediyesi çelengi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu.

DURSUN: “HALKA EN YAKIN HİZMET BİRİMİ”Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, konuşmasında 191. Yaşını kutlayan belediye zabıtasının temellerinin 1363 yılında kurulan Yeniçeri Ocağı içinde yer alan Sehban, Muhtesip ve Mimarbaşılar tarafından yürütüldüğünü, 1826 yılında kurulan İktisap ve Evkaf nezareti ile devam ettiğini belirtti.

1857 yılında İstanbul için çıkarılan nizamnamede ilk defa zabıta deyimi kullanılmaya başlandığını, Şehremini Kanunu ile zabıta hizmetlerinin polis teşkilatı tarafından yürütüldüğünü belirten Dursun şöyle devam etti: “1930 yılında çıkarılan 1580 sayılı Belediye kanunu ile 1949 ve 1956 yılarında yapılan düzenlemeler, en son olarak 11 Nisan 2007 tarihinde çıkarılan Zabıta yönetmeliği ile bugünkü belediye zabıtası hizmete açılmıştır. Zabıtamız belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü teşkilatı, Kaçak Yapı ve Çevre Denetim Ekibi, Seyyar ve İşgal Denetim Ekibi ve Pazaryeri Zabıta ekibi olarak 7 gün 24 sat üzerinden şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı kulağı ve gözü olmaktadır. Zabıtanın görevi burada ceza kesmek, ceberrut bir yaklaşımda bulunmak yerine, tam tersi caydırıcı olmak, önceden olabilecekleri düşünüp onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmeden yapmaktır. Pazar yerinde yaptığı gıda kontrolünden tutun da fırınlarda yaptığı denetimden, insanımızın yediğinden içtiğinden, yoldaki rahatlığından tutun, şehrin bütün dokusunun tamamında zabıtanın elini, zabıtanın caydırıcı gücünü hissettirmemiz gerekiyor. Yaşadığımız yer Kdz Ereğli, nefes aldığımız yer Kdz Ereğli, geleceğimizi aradığımız yer Kdz Ereğli; Kdz Ereğli’deki vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz.”

UYSAL: “HER YERDE SİZ VARSINIZ!” Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasına Zabıta teşkilatının kuruluşunu 191. Yıldönümünü kutlayarak başladı. Uysal şöyle dedi: “Zabıtamız, gerçekten kaçak binalar, pazaryeri denetimi, sağlık, sıhhat denetimi gibi hizmetleri başarıyor. Belediyemizin en önemli birimlerinden biri zabıtamız. Göreve geldiğimizden beri arkadaşlarımızla çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Sizlerin gayretlerinin farkındayız. Her yerde sizleri görüyoruz. Sadece kaçak denetimleri, işgaliyeler değil, biz asfalt dökerken orada sizler varsınız. Bir yerde sel felaketi var, orada sizler varsınız. Ereğli’de önemli günlerde sizler varsınız, mezarlıklarda sizler varsınız. Her yerde siz varsınız. Zabıtamızla ne kadar gurur duysak azdır.

İnşallah 191. Yılınızı kutladığınız bu günden sonra çok daha başarılı hizmetlere imza atacağız. Göreve geldiğimizde, teknoloji ve bilime önem veren bir belediye başkanı olarak sizlerin taleplerine duyarsız kalmadık. Telsizlerinizi yeniledik, kamera sistemi kurmakla güvenlik sağladık. Bunlar sizin talepleri doğrultusunda devam edecek. Teknolojik yenilenmenin, bilimin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Başarılı hizmetlerinizin devamını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Uysal zabıta personelinin törene katılan çocuklarına armağanlar verdi. Tören, zabıta personeli ve belediye yetkililerinin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Etkinlikler kapsamında Zabıta teşkilatı tarafından ilçe halkına bilgilendirme broşürü ve karanfil dağıtılacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER