DEMİRDÜYEN, GÜVEN TAZELEDİ...

DEMİRDÜYEN, GÜVEN TAZELEDİ...

DEMİRDÜYEN, GÜVEN TAZELEDİ...

Karadeniz Ereğli’de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi 5. olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen Kongrede mevcut Başkan Mehmet Ali Demirdüyen 3. Dönem için şube başkanlığı görevine seçildi.

Karadeniz Ereğli Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısına, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İyi Parti İlçe Başkanı Asım Tazegül, Ülkü Ocakları Ereğli Şube Başkanı Murat Taşkıran, dernek üyesi gaziler, şehit ve gazi yakınları katıldı. 

Genel Kurulda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Sekreteri Murat Bakbak başkanlığında divan heyeti oluşturuldu.

Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, genel kurulda yaptığı konuşmada bugüne dek yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Şehit babaları ve anneleri olarak, yavrularını uğruna kan döktükleri toprağa yatırdıklarını belirten Demirdüyen şöyle konuştu:

“Bizler dünden bugüne kadar şehit aileleri ve terör gazileri maalesef ayrılıyoruz. 15 Temmuz’umuz var, Kıbrıs’ımız var. Ama ben diyorum ki, cümle şehitlerimiz, cümle gazilerimiz bu vatan için savaşırken şehit düştüler, gazi oldular.  Onlar bizim canlarımız, onları birbirinden ayıramayız. Nasıl Çanakkale’de Diyarbakırlıyla Yozgatlı yan yana yatıyorsa,  nasıl onların kanları toprakta birleşmişse, biz de bu dünyada birbirimizi severek yürüyelim. 15 Temmuz’u da bizim, Kıbrıs’ı da bizim, Çanakkale’si de bizim, Sarıkamış’ı da bizim, terör şehidi ve gazisi de bizim. Bunu hassasiyetle belirtmek istiyorum.”

2007 yılında derneği 15 kişiyle kurduklarını belirten Demirdüyen “5. Olağan kongremizi yapıyoruz.  Keşke şehitlerimiz olmasaydı, keşke acıları yaşamasaydık ama maalesef oldu.  Mülki erkanımız bize sahip çıkıyor, yerel yönetimimiz bize sahip çıkıyor” dedi.

DERNEK İÇİN YER TALEBİ…

Dernek çalışmaları kapsamında elde edilen kazanımlar konusunda bilgi veren Demirdüyen,  Dernek binası konusunda belediyeden taleplerini  “Arkadaşlarımız burada, bir sitemleri var. Bizim yerimiz ne oldu diyorlar. İki sene iki buçuk ay oldu hala bekliyoruz. Bu gazilerimizi, annelerimizi, kardeşlerimizi sevindirelim” ifadeleriyle dile getirdi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da her türlü hizmetin aşk ile, dertlenme ile başladığını, bunları dert ederek sorunların çözülebileceğini belirterek şunları söyledi:
“Ereğli belediyesi olarak bir tane bina yaparsak Şehit Aileleri evinden önce, bana ne derseniz deyin. Arkadaşlarla iki üç ay önce gezdik. Şehit ailelerinin yerini elimle gösterdim. Mehmet Abimi de çağırdım. Lösev var, Madenci aileleri var. Onları da yalnız bırakamayız. Ancak mühendislere, bu işle uğraşan arkadaşlara şunu söyledim. ‘Şehit ailelerinin yeri bitmeden  hiçbir proje başlamayacak, kabul etmiyorum’ dedim. O verdiğim sözün öncelikle yerine gelmesi önemli. Buradan müjdeyi vereyim. Bütün projeleri bitti.”

Uysal, projenin takibini dernek üyesi bir belediye çalışanına verdiğini belirterek, “İyi niyetimiz var, paramız pulumuz da var, her şeyimiz var.” diye konuştu.

MADENOĞLU;  “GÖNLÜMÜZDEN GEÇTİĞİ İÇİN YANLARINDA OLDUK”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli’de iki buçuk yılı geride bıraktığını ifade ederek, “Bu süre zarfında devletimizin diğer kurumları gibi, belediyemiz, diğer sivil toplum kuruluşları gibi içimizden geldiği için, devlet görevlileri olarak değil, gönlümüzden geldiği için şehit yakınlarımızla, gazilerimizle bir arada olduk. Bugün de bu onuru ve sevinci yaşıyoruz.  Devletimizin imkanlarıyla gazi arkadaşlarımıza ve şehit yakınlarımıza, üzerlerinde onurla taşıdıklarını yaptırma imkanına kavuştuk. Bayramlarda, gaziler günümüzde, şehitler gününde, bir nebze olsun katkıda bulunmak üzere bazı aktarımlar yaptık. Bunlar söylenmesi gereken şeyler değil ama sözü geldiği için söylüyorum. Mehmet Ali Başkanımız bir yer talebinde bulundu,  başkanımız bunu en kısa sürede yerine getirecektir.  Gazilerimize çok güzel yer verdiniz.  Gazilerimiz hakikaten orada dertleşiyor, sohbet ediyorlar. Böyle bir yerin de şehit yakınlarımız için de yapılabileceğine inancımız var” ifadelerini kullandı

ESKİOĞLU: “KAPIMIZ SİZE AÇIK”

Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu da Alaplı ve Ereğli’yi birbirinden ayrı görmediklerini dile getirerek şunları söyledi:
“İlk defa Ereğli’de bir genel kurula katılıyorum. İnşallah görev süremiz boyunca yine geliriz. Alaplı ve Ereğli arasında bir fark yoktur, bir bütündür. O anlamda Alaplı’daki şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bizlere emanettir, devlete emanettir. Ama her şey imkan ve kaynaklarla sınırlıdır. Gönlümüzden geçenler hep sizinle ilgilidir,  sizin daha mutlu olmanız, yarına daha ışıklı bakmanız doğrultusundadır. İnşallah görev süremizde üstümüze düşenleri bihakkın yerine getirmeye çalışacağız. Kapımız, gönlümüz her zaman sizlere açıktır.”

YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Kongreye tek listeyle gidilmesinden ötürü yapılan açık oylamada Mehmet Ali Demirdüyenbaşkanlığındaki  Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine Mehmet Öztürk, Mustafa Demirbay, Hasan Aydın ve Hakan Topçu seçildi. Denetim Kurulu Üyeleri ise Nurettin Yaman, Kenan Taşıyan, Yıldıray Özdemir oldu. Ülfet çakan, kamil Demirci ve Selahattin Aydemir de disiplin kurulu asil üyeliklerine seçildi.

Oylamanın ardından teşekkür konuşması yapan Mehmet Ali Demirdüyen,  “Değerli kardeşlerim, bacılarım; asla ben sizin başkanınız olamam. Siz şehit annesisiniz, cennet sizin ayağınızın altında, ben size nasıl başkanlık yaparım, siz şehit babasısınız, sizin yüreğinizde hançer var ben size nasıl başkan olurum. Ancak yoldaş olurum, gardaş olurum, amca olurum, baba olurum, sırdaş olurum size. Beni üçüncü dönem tekrar seçtiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Kongre sonunda, yönetim kurulu  toplu olarak  hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER