EGD'den sert açıklama

EGD'den sert açıklama

EGD'den sert açıklama

Ereğli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necati Günay, Altan Akçakese üzerinden yürütülen karalama kampanyasına tepki gösterdi. Günay yaptığı açıklamada, “İlçemizde faaliyet gösteren ve yasal sorumluluklarını yerine getirerek yayın hayatını sürdüren Sakıncalı Piyade adlı internet gazetesinin sahibi, Derneğimiz üyesi Gazeteci Yazar Altan Akçakese hakkında, isim vermeden de olsa, yine ilçemizde faaliyet gösteren bir yöre derneği tarafından alelacele yapılmış bir açıklama, bizleri derinden üzmüştür. Bu mesleğe 27 yılını vermiş, önceki dönem Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Danışmanlığı görevinde bulunmuş Akçakese’nin, bir siyasi partinin ilçe teşkilatı ve başkanı hakkındaki eleştirisel yazısında kullandığı bazı ifadeleri basamak haline getirmeye çalışan malum çevreler, kendisini “Kars-Ardahan” düşmanı olarak göstermek istemişlerdir” ifadelerini kullandı.
“AKÇAKESE HEDEF HALİNE GETİRİLİYOR”
Akçakese’nin ayrışma değil birleştirme taraftarı olduğuna dikkat çeken Başkan Günay, “Bu saldırıların akabinde Altan Akçakese hem yazısında hem de video sohbetinde, bu memleketin suyunu içen, havasını soluyan, ekmeğini yiyen herkesin Ereğlili olduğunu, hiç kimsenin “Karslı” ve “Ardahanlı” dostlarımıza düşmanlık edemeyeceğini, sözlerinin malum kesimler tarafından ısrarla çarpıtıldığını beyan etmesine rağmen, hakkındaki çirkin saldırılar devam etmiştir. Gerek yazıları gerekse de video sohbeti ilgili kanallarda durmasına ve her gün çok sayıda vatandaşımız okuyup izlemesine rağmen bazı çevrelerin sözlü saldırıları bitmemiştir. Son olarak da; Kars Kafkas Folklor Derneği yönetimi, asla tasvip edemeyeceğimiz kin, hakaret ve gerçeği yansıtmayan ifadelerin yer aldığı bir basın bildirisi yayınlayarak karalama yoluna gitmişlerdir. Nefret dilinin kullanıldığı açıklama ile Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği üyesi Altan Akçakese adeta hedef haline getirilmiştir. Bunu yaparken de İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı ya da parti yöneticileri kendileriymiş gibi bir üslup takınmışlardır.
“DERNEĞİN HADDİNE DEĞİLDİR”
Bir siyasi parti adına cevap vermenin bir derneğin görevi olmadığını ifade eden Ereğli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necati Günay, “Kamuoyu açıkça bilmelidir ki; cevap hakkı doğmuş olsa dahi, bir gazeteciye, bir siyasi parti ya da bir siyasi adına cevap vermek, bir derneğin görevi değildir. Herkes yerini ve görevinin sınırını bilmelidir. Adı, çirkin cümlelerle andırılmak istenen derneğimiz üyesi meslektaşımız, gerek aldığı tehditler gerekse de hakkındaki karalama kampanyası hakkında suç duyurusunda bulunacaktır. Zor koşullar altında görevlerini yapmak ve topluma iletişim hizmetlerini sunabilmek adına, zaman ve mesai kavramı tanımaksızın vazifeleri için yoğun emek harcayan gazeteciler, şamar oğlanı değildir. Oturdukları koltukların hakkını veremeyen siyasiler özeleştiri yapacakları yerde kendilerine “dikensiz gül bahçesi” yaratmak için gazetecileri hedef almaları son derece çirkin ve abesle iştigaldir. Gazetecilerin eleştirel haklarına tahammül edemeyip, onlara karşı nefret dilini kullanmak suretiyle mesnetsiz ve çirkin karalama yöntemlerine başvuranlar, temsil ettiklerini sandıkları sivil toplum örgütlerine veya siyasi partilerine zarar vermekten öteye gidemezler. Biz de, onurlu mesleğimize alın teriyle ve emeğiyle hizmet etmiş derneğimiz üyesi meslektaşımız aleyhinde, siyasi bir konuda faaliyet göstermeleri kanunen suç olmasına rağmen karalama yoluna giden, nefret dilini kullanmak suretiyle kişilik hak ve onurunu zedeleyen söylemlerde bulunan adı geçen derneği şiddetle kınıyor, kendilerini meslektaşımızdan özür dilemeye davet ediyoruz ded

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 13:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akçakese
Akçakese - 6 yıl Önce

Yönetim kademenize ve çalışanlarınıza, ayrıca bu açıklamasıyla mesleğimizde sahip çıkan dernek yönetimimize teşekkürü borç biliyorum.

SIRADAKİ HABER