Geçmişten günümüze kalan eserler

Geçmişten günümüze kalan eserler

Geçmişten günümüze kalan eserler

Türk Eğitim Derneği(TED) Karadeniz Ereğli Kolejinde  Tabiat ve Kültür Varlıkları  Tanıtma Derneği’nin katkılarıyla Paleontoloji Sergisi açıldı.

14 Kasim 2017 Salı  günü TED Koleji Lise binasında açılan sergiye öğrencilerin katılımı yüksek oldu.

Konu hakkında Değişim Haber’e açıklamada bulunan TED Koleji Coğrafya Öğretmeni Selim Bayrak, okulumuzda  bu yıl farklı bir etkinliğe imza atmak istedik. Öğrencilerimizin geçmişin izlerini taşıyan fosillerle Paleontoloji Bilim Dalı’na dikkat çekmek istediklerini vurguladı.

Bayrak açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “ TED Koleji Lise binamızda Tabiat ve Kültür Varlıkları  Tanıtma Derneği’nden gelen arkadaşlarımızın katkılarıyla Paleontoloji ve İnsanlık Tarihi isimli sergi açılışımızı gerçekleştirdik. Gün boyu devam eden sergide ana sınıfından itibaren Lise ve dengi sınıf öğrencilerimiz  milyonlarca yıl önceki fosillerle  Paleontoloji Bilim Dalı  hakkında bilgi sahibi oldular. Milyonlarca yıl önceki fosilleri inceleyen öğrencilerimiz akıllarına gelen soruları da cevaplandırma fırsatı buldular.

Bu bağlamda bizleri kırmayarak Karadeniz Ereğli TED Kolejine gelem  Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Derneği’ne de teşekkür ediyorum” dedi

Okul öğrencileri ise, ‘   geçmişin izlerini fosiller sergisi ile gördük. Geçmişten günümüze kalan eserleri görmek bizleri hem heyecanlandırdı hem de merak ettiklerimizi öğrendik” dediler

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER