İşte, Ereğli'de yarışacak adayların profili!..

Ereğli’de AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylarını belirledi.

İşte, Ereğli'de yarışacak adayların profili!..

AK Parti’den Erol Şahin, CHP’den Halil Posbıyık, MHP’den Talat Şeker, Büyük Birlik Partisi’nden Hüseyin Uysal yeni dönemde Ereğli Belediye Başkanı olmak için yarışıyor. 
AK PARTİ’NİN ADAYI HESAP USTASI… 
AK Parti’nin adayı Erol Şahin, Karadeniz Ereğli siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerden. Şahin ilçede Yeminli Mali Müşavir olarak hizmet veriyor. AK Parti Adayı Şahin, 1966 yılında Karadeniz Ereğli, Bağlık Mahallesi’nde doğdu.İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ereğli'de tamamladıktan sonra 1987 yılında Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 1990 yılından itibaren serbest mali müşavirlik ofisini açarak bağımsız çalışmaya başladı. 2006 yılında Yeminli Mali Müşavir Unvanını alarak halen mesleğine devam etmektedir. Bu esnada meslek odası disiplin kurulu üyeliği, mesleki derneklerde yöneticilik, Kayyumluk ve bilirkişi görevini ve aynı zamanda Yöntem Bağımsız Denetim ve Danışmanlık Anonim şirketi kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Şahin, 2001'de kurucu üyesi olduğu AK Partinin, 2 dönem ilçe başkanlığını yaptı. 2011 yılında AK Parti Milletvekili Aday Adayı olan Şahin, aktif siyaset hayatına AK Parti İl Disiplin Kurulu üyeliği ile devam etti. Ayrıca İlçe Başkanı olmadığı dönemlerde hemen hemen her dönem AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. AK Parti adayı Erol Şahin, Feyzan Şahin ile evli ve iki çocuk babasıdır. 
CHP’DE 20 YILLIK TECRÜBE: HALİL POSBIYIK 
CHP yerel seçim yarışına ilçe siyaset tarihinin üzerinde en fazla konuşulan ismi, en uzun süre belediye başkanlığı görevini yürüten Halil Posbıyık ile giriyor. Halil Posbıyık, 2 Temmuz 1945 tarihinde Karadeniz Ereğli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karadeniz Ereğli'de, lise öğrenimini Zonguldak'ta, üniversite öğrenimini İstanbul'da tamamladı ve inşaat mühendisi olarak mezun oldu. 1971 yılında Karadeniz Ereğli Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürü olarak çalışmaya atıldı. 1974-1994 yılları arasında, mühendis-yönetici olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda hizmet verdi. Halil Posbıyık, Türk Eğitim Derneği Vakfı Karadeniz Ereğli Şubesi'nin yeniden yapılandırılması için girişimlerde bulunarak bu dernekte de kurucu başkanı sıfatı ile görev yaptı. 1989 seçimlerinde Anavatan Partisi tarafından Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi, ancak seçilemedi. 1994 seçimlerinde halkın Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi. Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği'nin kurucu başkan olarak görev yaptı. 1999 yılında, yeniden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi. 28 Mart 2004 tarihindeki mahalli idareler seçimlerinde, 3. kez Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Türkiye'deki 3215 belediyenin bağlı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği'nde 2000-2003 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yapan Posbıyık, 2003 yılından itibaren Birliğin Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2007 yılında milletvekili adaylığı için belediye başkanlığından istifa eden Posbıyık, 2009 yılında yeniden belediye başkanı seçildi ve 2014 yılındaki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde az farkla seçimi kaybedene kadar bu görevde kaldı. Halil Posbıyık, Neriman Posbıyık ile evlidir ve bir kız, bir erkek çocuk babasıdır. 
MHP ADAYI TALAT ŞEKER 
Milliyetçi Hareket Partisi yarışa önceki dönem Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ile katılıyor. Partisiyle çok kritik seçimlerde önemli başarıların altına imza atmayı başaran Şeker, MHP içinde en fazla taraftarı olan isimler arasında yer alıyor. MHP Adayı Talat Şeker, 1975 yılında Karadeniz Ereğli’ye bağlı Kandilli’de dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Karadeniz Ereğli’de bitiren Şeker, Ereğli Lisesi’ni bitirdikten sonra iş hayatına atıldı. Aynı zamanda Ülkü Ocakları ve MHP’nin çeşitli kademelerinde görevler yapan Şeker, 2012 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı görevine seçildi ve 2017 yılına kadar iki dönem boyunca bu görevine devam etti. Şeker, siyasi hayatının bu döneminde partisinin ilçe teşkilatı ile 1 yerel seçim, 1 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 1 Referandum, 2 de Milletvekili Genel Seçimi çalışmalarını yürüttü. Bu dönemde Milliyetçi Hareket Partisi’nin uzun süreden sonra ilk kez 7 Haziran 2015 seçimlerinde Zonguldak’tan milletvekili çıkarmayı başarmasında Talat Şeker ve teşkilatının performansı da önemli ölçüde etkili oldu. Yerel Seçimlere “Şeker tadında bir Ereğli” sloganı ile giren Talat Şeker, evli ve iki çocuk babasıdır.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ SAHAYA UYSAL İLE ÇIKIYOR 
Büyük Birlik Partisi, AK Parti tarafından aday gösterilmemesinin ardından transfer ettikleri Mevcut Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile yerel seçimlerde şans arayacak. BBP Adayı Hüseyin Uysal, 05.05.1961 Alaplı doğumlu, ilkokul-ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Vefa Erkek Lisesinde tamamladı. Yüksekeğitimini Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tamamladı. İhtisasını ise Sağlık Bakanlığı Haseki Devlet Hastanesinde Genel Cerrahı Uzmanı olarak tamamladı. 1.1.1996 yılından itibaren Kdz.Ereğli Devlet hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. Uysal’ın siyasi yaşamı, 2011 yılında CHP’den Milletvekili Aday Adaylığı ile başladı. 2013 yılında dönemin AK Parti Milletvekili Ercan Candan’ın girişimleriyle AK Parti’ye geçen Uysal, 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Ereğli Belediye Başkanı seçilmeyi başardı. Uysal, görev süresi boyunca parti içi ihtilafların merkezinde ve hedefinde yer aldı. Uysal, 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için aday gösterilmeyince AK Parti’den istifa ederek BBP saflarına geçti. Halen Belediye başkanlığı görevinde olmasının yanında, BBP’nin seçim tecrübesi yüksek teşkilatı da Uysal’ın avantajları arasında sayılıyor. Hüseyin Uysal, Evli ve 2 çocuk babasıdır. Oğlu Serkan Uysal, Hacettepe Tıp Fakültesi Göğüs cerrahi anabilim dalında eğitim hayatına devam ediyor. Gelini Eda Uysal, Hacettepe Tıp Fakültesi Bilgi Belge Yönetimi mezunudur. Kızı Ebru Uysal, Sabancı Üniversitesi Genetik Mühendisliği bölümü mezunu olup, mastırını da bu yıl tamamlayacaktır. Hüseyin Uysal, Yabancı dil olarak Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2019, 12:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ereğlili
Ereğlili - 5 yıl Önce

Yolsuzluğun kralını yapmaya geliyorlar

SIRADAKİ HABER