Eğitimde hizmet atağı

Kdz Ereğli İlçe Kaymakamlığı tarafından Okulların ihtiyaçları, Genel durumları ve Çözüm önerileri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eğitimde hizmet atağı


gundemeregli.com-Kdz Ereğli İlçe Kaymakamlığı tarafından Okulların ihtiyaçları, Genel durumları ve Çözüm önerileri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sevgi Barış ve Dostluk Düğün Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Merkez, köy okul müdürleri, okul Aile birliği başkanları okulu bulunan köy/ mahalle muhtarları ve eğitim gönüllüleri katıldı.

111 bin 449 İlçe nüfusu ve Eğitim – Öğretim gören 33 bin 500 öğrenci kapasitesi ile birçok ilden daha büyüklüğe sahip Kdz Ereğli’de vizyonu ileriye taşımak, eğitim seviyesine üst seviyelere çıkartmak ve durum tespiti yapılaması açısından görüş alışverişinde bulunuldu. Birçok köy muhtarı, Okul aile birliği başkanları ve eğitim sendikaları temsilcileri okullardaki eksiklikler ve yapılmasını gerekenler konusunda görüşlerini belirtirken, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Ereğli’deki eğitim çıtasını daha da yükseklere taşımayı hedeflediklerini belirtti.

“ÇÜNKÜ HER TÜRLÜ FELAKETLERİN TEK ÇÖZÜMÜ VARDIR, EĞİTİMLİ ÜLKE OLMAK”

Başkan uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Gerçekten Eğitimli olursak lider oluruz. Eğitimli olursak her türlü zorlukların altından kalkarız. Çünkü her türlü felaketlerin tek çözümü vardır, eğitimli ülke olmak. Bizler şanlıyız, bizler başarırız. Başaracağımıza eminim. Çünkü Sayın Milletvekilimiz Prof. Dr Ercan Candan, Kdz Ereğli’de tarihinde bir ilki başardı. Ereğli tarihinde 14 tane okul’un aynı anda başlamasını sağladık. Ben kendisinin eğitime hassasiyetlerini çok iyi biliyorum ve canla başla uğraşıyor bu konuda. Şimdi sadece fiziki mekânlarla değil benim gördüğüm eksiklik, Doktor olmanın verdiği şey ile hayalim şu; Köydeki okuyan çocuğumuz ve şehirdeki okuyan çocuğumuz da en azından okul çevresinde aynı çerçeveden bakabilsin. Yani Ruhsal durumları, psikolojik durumları biraz daha düzenlensin. Bundan dolayı sadece fiziki mekânlar yetmeyecek. Okulun boyasından tutun bahçesindeki eğlence oyunlarına kadar, yerlerdeki taşlara kadar, okula giriş çıkışlara kadar, beslenmelerine kadar hepsi bunlardan önemli bunu sağlamamız lazım, Aydınlık geleceğimizi her toplantılarda konuşuruz, biz küçük evlatlarımıza yarınlarımız, Aydınlık geleceğimiz diyorsak, Bu ülkeyi ona emanet edeceğiz diyorsak, Bu samimiyetle çocuklarımızı kucaklamamız lazım, Bundan dolayı el birliği ile çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım, en güçlü duygularla, en kuvvetli şekilde okullarımıza ve çocuklarımıza sahiplenelim” dedi.

Uysal ayrıca istenildiği takdirde, karar verildiği, niyetlenlendiği ve arzu edildiği takdirde, bu işi başarılacağını belirterek şunları söyledi;

“Bugünden sonra nasıl yaparız, nasıl altından kalkarız’ ı konuşursak bence çok kolay başarırız, Çünkü sayın kaymakamımda bu konuda hassas, sayın milletvekilimiz Ercan beyde aynı şekilde, bizlerde eğitime son derece destek veriyoruz ve her zamanda yanınızdayım, ama herkesinde elini taşın altına sokmasını istiyorum” dedi

“EĞİTİME GEREKTİĞİNDEN FAZLA ÖNEM VERİYORUZ”

Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Buradaki amacımız her zaman söylüyoruz eğitime gerektiği gibi hep beraber önem vermektir. Ben inanıyorum ki 4 yıldır buradayım, Ereğli halkı olarak sizler, ,eğitime gerçekten çok güzel destek verdiniz. Bunun en güzel örneği hayırsever vatandaşlarımızın yapmış oldukları okullar Ereğli’de eğitime verdiği önemi kendiliğinden göstermektedir. Bunun en güzel örneği bu yeterli midir değildir hep beraber gene hayırsever vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, sizler bizler hep beraber taşın altına elimizi değil boynumuzu vücudumuzu koyarak hep beraber yürümeliyiz. Bu ekip işidir, başarısızlık varsa bu bize aittir ama başarımız hepimizin katkılarından dolayı başarı sağlanmıştır.

“VATANDAŞIN ŞEHİRDE AYAĞI ÇAMURA DEĞMİYORSA KÖYDEKİ VATANDAŞTA BİZİM VATANDAŞIMIZDIR, ONUN DA AYAĞI ÇAMURA DEĞMEYECEKTİR”

Bu sene 14 tane okulumuzu yapıyoruz, şuanda da 19 tane okulumuzun onarım işini yapıyoruz. Bunlardan 9 tanesi doğal gazlı dönüşüm. Merkeze doğal gaz gelmiştir hala biz doğal gaza dönüşümü sağlamamışız. Şimdi hedefimiz kısa süre içerisinde bütün okulları kömür yakıttan doğal gaza geçirmektir. Biz okul aile birliği başkanlarımız ve okul müdürlerimizin ve köylerdeki köy muhtarlarımızın katılımı ile ihaleleri gerçekleştirdik. Bizim her şeyimiz şeffaftır, şeffaf olmakta yarar vardır. Çünkü hiç kimsenin Kafasında soru işareti kalmaz. Her şey benim defterimde kayıtlıdır. Beldemiz de nerdeyse 500-600 bin veya daha da fazla parke çalışmaları yaptık. Biz bu senelik dedik ki şehir de ne varsa, vatandaşın şehirde ayağı çamura değmiyorsa köydeki vatandaşta bizim vatandaşımızdır, onun da ayağı çamura değmeyecektir ama öncelikle okul bahçeleri okul yolları, camii yolları, köy meydanları en fazla köylünün kullanacağı alanları yapmaya başladık. İnşallah bizim hedefimiz 2017 ya da 2018 yılları arasında normal okullarımızdaki derslik sayısını artırarak öğrenci sınıftaki mevcut sayısını 20-25’li rakamlara çekerek normal öğretim yapmaktır”

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER