EREĞLİ’DE SUSUZLUĞA KÖKLÜ ÇÖZÜM

Ereğli İlçesi’nde Çaylıoğlu ve Ormanlı Cuma Göletlerinin tamamlanması ile birlikte Ereğli’ de uzun yıllar su probleminin yaşanmayacağı kaydedildi.

EREĞLİ’DE SUSUZLUĞA KÖKLÜ ÇÖZÜM
gundemeregli.com- Ereğli İlçesi’nde Çaylıoğlu ve Ormanlı Cuma Göletlerinin tamamlanması ile birlikte Ereğli’ de uzun yıllar su probleminin yaşanmayacağı kaydedildi.

2014 yılında hizmete girecek olan proje sayesinde Ereğli’nin su sorununa kalıcı çözüm bulunması hedeflenirken, projeyi AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın yakınan takip ediyor.

Candan, Ereğli ve Alaplı’da su problemine kalıcı çözümler bulunması adına çalıştıklarını kaydederek,  “Bölgemizin su ihtiyacını giderecek ve uzun yıllar da su sıkıntısı yaşatmayacak projeleri adım adım her safhasında takip etmekteyiz. İnşallah bu projeleri tamamladığımızda, bölge halkımız uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacaktır. “ diye konuştu.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ereğli’nin köylerine özellikle yaz aylarında yaşanan su problemlerinin 2014 yılında kalmayacağını ifade etti.

Candan konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, devam eden projeler hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:

“Alaplı Gümeli Göleti, ilçe merkezine yıllık 6,86 milyon m3 içme suyu temin edilmesi planlanan bir projedir. Projenin planlama raporu 28 Ekim 2013 tarihi itibarı ile onaylanmış olup işin muhtevasında yer alan gövde yapımı ve isale hattı proje yapım çalışmaları devam etmektedir. 2013 yılı yatırım programında 19 Milyon  TL keşif ve Bin TL nakit bedelle yer almakta olup gövde yapımı proje çalışmaları Kasım ayı sonu itibarı ile tamamlanarak yapım ihalesi süreci başlatılacaktır. Yapım ihalesine esas EKAP bilgilerinin Aralık ayı içerisinde sisteme girilmesi planlanmakta olup, yapım ihalesinin sonuçlanması ile birlikte 2014 yılı çalışma sezonunda inşaat faaliyetlerine başlanacaktır.

Ereğli Çaylıoğlu ve Ormanlı Cuma Göletlerinin ilk inceleme çalışmaları tamamlanmış olup planlama çalışmaları devem etmektedir. Planlama ve proje yapım çalışmaları 2014 yılı içerisinde tamamlanarak göletlerimiz 2014 yılı yatırım programına teklif edilmesi planlanmaktadır. Bu projenin de hayata geçmesi ile birlikte Kızılcapınar barajı ile birlikte Ereğli’nin de uzun yıllar su problemi olmayacaktır.”

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER