Kiralar ateş pahası

Kdz. Ereğli İlçesi Devrek yol ayrımı mevkinde bulunan dükkanlar, işyeri sahipleri tarafından istenilen fahiş kira fiyatları sebebiyle boş kaldı.

Kiralar ateş pahası

Kdz. Ereğli İlçesi Devrek yol ayrımı mevkiinde bulunan dükkanlar, işyeri sahipleri tarafından istenilen fahiş kira fiyatları sebebiyle boş kaldı.

Kdz. Ereğli’nin ikinci çarşısı olarak adlandırılan Devrek yol ayrımı mevkii Müftü mahallesinde bulunan dükkanların bazıları dükkan sahipleri tarafından istenilen yüksek kiralar sebebiyle camlarında “kiralık” yazıları yazması gözlerden kaçmıyor.  

Genellikle dükkanlarını kurumsal firmalara vermek isteyen işyeri sahipleri aradığı müşteriyi de aylardır bulamadığı gibi, yüksek rakamlar istemeye devam ediyor.  

Konuyla ilgili konuşan bölge esnafı, “İşyeri sahipleri tarafından istenilen kiralar yüksek maliyetli, işlerde eskisi kadar iyi değil. Özellikle aradığını bulayan ulusal firmalar bile kepenek kapatıp gidiyor.  Sadece AVM’lerde belli oranda bir hareketlilik oluyor . Onun dışında Cadde üzerine bulunan esnaflar adeta kan ağlıyor ”diye konuştular.

KİRALAR, 2 BİN 10 BİN CİVARINDA

Özelikle konumuna ve büyüklüğüne göre değişen kiralar 2 bin ile 10 bin arasında değişen fiyatlarda alıcı ararken, bir çok camda yazan “Kiralık”  uzun  süreler kalıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 08:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsimsiz
İsimsiz - 7 yıl Önce

Asıl sıkıntı şu: Ereğli[xt]de satılık olan emlak rakamları ile kira oranları birbiri ile uyuşmuyor. Bir yer 1000 TL ye kiralanıyorsa öbür dükkan sahibi de ben o zaman 1500[xt]e kiralarım diyor ve artışlar bu şekilde gerçekleşiyor. Şu an 2 bin tl ye dükkan kiralayacak bir şahsın günde en az 200-250 tl kazanması lazım ki aldığı riske değsin.

SIRADAKİ HABER