ESNAFLARIN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

ESNAFLARIN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

gundemeregli.com-Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi’nin CHP örgütüne gerçekleştirdiği görüşmede, ilçe sorunları ve yatırımları masaya yatırıldı.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile makamında görüşen Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel karşılıklı görüş alış-verişinde bulundu.

Tezel burada yaptığı konuşmasında, esnafın sorunları ile yakından ilgilendiklerini belirterek, “Kooperatifimizin yeni yönetimi olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli ilçe teşkilatını ziyaret edelim istedik. Bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimi belediye başkanımız Halil posbıyık ile beraber çalışıyorlar, Ereğli’mizde güzel hizmetler sunuyor. Yeni temeli atılan terminal binası Ereğli’mize yakışan bir bina olacak inşallah. Emeği geçenleri kutluyorum. Biz kooperatif olarak arkadaşlarla uyum içerisinde çalışıyoruz. Güzel projelerimiz var. Faaliyete geçireceğiz. Olur ya biz çok dikkat etmemize rağmen kooperatif yönetimi olarak gözümüzden kaçan bir konu olabilir size iletilmiş olabilirler, görmemiş olabiliriz, size iletilen veya esnafın yararına bir konu olursa bize iletebilirisiniz, bizi aydınlatabilirsiniz seviniriz” diye konuştu.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Şahsım ve örgütüm adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Halkımızın, küçük esnafımızın ve sanatkarımız halkımız tüm kesimlerinin sözcülüğünü çıkarlarını savunma, onların dertlerini dert etme, gerekli platformlara taşımak için buradayız. Biz zaten küçük esnaf ve sanatkarımızın elbette hizmetinde olmakla görevli sayıyoruz kendimizi. Bu sorunları kendi sorunlarımız olarak görüyoruz. Tabi sadece Ereğli’de değil, Türkiye’de küçük esnaf ve sanatkarın, gittikçe sıkışan bir boşlukta kaldığını düşünüyoruz. Çeşitli sermaye grupları çeşitli sermaye grupları küçük esnaf ve sanatkârı ortadan kaldırıcı girişimlerde bulunuyorlar. Bunlar tüm toplum kesimleri olarak yerel yönetimler halktan yana siyasi iktidarlar buna küçük esnaf ve sanatkarın büyük sermaye gruplarının altında ezdirmemek için her türlü önlemi almak zorundadır. Yoksa Türkiye’de bu demokrasiye özgürlüklerin ve serbest girişimin başı motoru esnaf kefalet esnaf ve sanatkardır. Biz böyle bakıyoruz ama bu küçük birikimlerini küçük yatırımlarla giderek büyütmek isteyen istihdam yaratmak isteyen esnafımızın önünde büyük sermaye grupları engel olursa, büyük sermaye gruplarının önünde bunlar eğilirse tüm toplum yara alır diye düşünüyorum. Demokrasi zedelenir, özgürlük zedelenir, ekonomi bozulur bu anlamda düşünüyorum. Küçük esnaf ve sanatkara toplumun orta direğidir. Orta direk çöktükten sonra maalesef toplumların yeryüzünde barış huzur içinde kardeşçe yaşabilmesini n temelleri de bozuluyor bu nedenle küçük esnaf ve sanatkarımız bizim için çok önemli diye düşünüyorum. Her zaman ki klasik laflar biz esnafımızın yanındayız ama biz gerçekten bir yandan da barışın, demokrasinin toplumun, huzurun ekonomik gelişmeni motoru da Türk toplumun orta direği gördüğümüz için küçük esnaf ve sanatkarımıza sahip çıkmak zorunda olduğumuz bunu gelip geçici laflar için söylemiyorum gerçek olduğu için söylüyorum. Daha önce de söylemiştim Kdz. Ereğli esnaf ve sanatkarlar kooperatifi sizinle beraber yeni bir sayfa açtı. Ereğli’de gerçekten birlik beraberliğe ama birlik beraberlik derken de eleştiri ve öz eleştiriden korkmadan ama bunu demokratik kuralar içerisinde kırıcı olmadan yapmak gerekiyor. Acımazsıca birbirimizi eleştirelim ama kırıcı olmayalım, söylemlerimize dikkat etmemiz lazım demokrasi kültürüne uymamız lazım. Ereğli’nin en çok buna ihtiyacı var birisi hata yapabilir hataya hata ile karşılık vermemek lazım. Hata telafi etmek için ortak bir şekilde hareket etmek lazım. Konuşabiliriz konuşmak lazım.

Tabi Ereğli’de en çok sıkıntısı çekilen şeylerden bir tanesi elbette ki bir takım devlet yatırımları geliyor. Köprülü kavşaktı, hastaneydi, adalet sarayıydı geliyor ama biz isteriz ki istihdam ve pratiğe dönük yatırımların veya teşviğe, Kdz. Ereğli’nin acilen ihtiyacı var diye düşünüyorum. Çünkü TTK’da sürekli bunu dile getirmek zorunda kalıyoruz. 18 bin işçiden 10 binin altına düştü buna ne demek havza genelinde 8 bin işçi işsiz demek yine Tersaneler de umut ediyoruz. Bir takım canlanmalar belirtileri olsun ama bir arpa boy yol alınamadı. Orada 7 bin işçi işsiz kaldı organize sanayi bölgesine gelecek yatırımcılar diğer bölgelerde teşviksel anlamda rekabet edemedikleri için burayı pek fazla tercih etmiyorlar, dileğim bir an önce çözümlenmesi gerçek neyse Ereğli’de, Zonguldak’ta ekonominin üretim ve istihdama yönelik gelişmesini sağlayacak tedbirler neyse onda yoğunlaşılması gerektiğini düşünüyorum, Burada tabiî ki siyasi Partilere’de görev düşüyor Esnaf Kefalete, Ticaret ve Sanayi Odalarına, Sendikalara görev düşüyor, Diğer Demokratik kitle örgütlerine veya sivil toplum kuruluşlarındaki örgütlere de çok iş düşüyor ,Biz her zaman elimizi taşın altına sokmaya hazırız bu konuda esnafımızın sorunlarını her platformda gerçekçi bir şekilde dile getiriyoruz, Bunun içinde mücadele etmeye hazırız ben tekrar bize değer verdiğiniz için ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor başarılar diliyorum

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER