Alternatif yol çalışmalarına başlandı

Alaplı Mollabey arasından yapılması planlanan alternatif yol çalışmasına başlandı.

Alternatif yol çalışmalarına başlandı
gundemeregli.com-Alaplı  Mollabey arasından yapılması planlanan alternatif yol çalışmasınabaşlandı. 

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Mollabey arasındaki 8kilometrelik alternatif yol çalışmasına başlandığını söyledi.
12 metre genişliğinde yapılacak olan yolun alt yapı çalışmalarının yıl içindetamamlanmasını hedeflediklerini belirten Malğaç, “Alaplı ilçemizi Gümelibeldesine bağlayan istikamette Alaplı Mollabey arasında mevcut kullanılan yolundar olması ve genişleme şansı olmadığı için, mevcut trafiği karşılayacakdurumda değildi. Özellikle bu bölgede bulunan sanayi tesislerimizin ağırtonajlı ve geniş araçları yaptıkları taşımacılıkta sıkıntılar yaşanmakta veticari hayatı olumsuz etkilemekteydi. Bunun için 2 yıldan beri düşündüğümüz birprojemiz vardı. Alaplı deresi boyunca Mollabey’e kadar Tekke köprüsünden Çatakköprüsüne kadar yaklaşık 8 kilometrelik güzergahta bir yol projemiz vardı.Bugün bu yolu hayata geçirmeye başlamış bulunmaktayız. Yapacağımız yol 12 metregenişliğinde olacak bunun 8 metresi araç trafiği için 4 metresi ise devatandaşımızın yaya ve bisikletli olarak yürüyebileceği ve spor yapması içinayrılmış olacak. Bu anlamda trafik çilesini de bitirmiş olacağız. Bu yolunyapılmasının bir diğer artısı da bu güzergaha aşır ı derecede moloz ve çöpdökülüyordu. Bu yolun yapılması ile artık bu alana çöpler ve moloz atıklarıdökülmeyecek. İlk etapta bu yolun stabilize olarak alt yapısını tamamlayıp,gelecek yılda asfalt yapılmasını planlamaktayız. Bu anlamda ben bu yolunyapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Öte yandan AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl genel Meclisüyeleri Ayhan Akman, Temel Uslu Ak Parti yönetim kurulu üyeleri, Mehmet Yaman,Yılmaz Can ve Birol Şahin de yol yapım çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER