Meclis, Havaalanı için seferber oldu...

Meclis, Havaalanı için seferber oldu...

Meclis, Havaalanı için seferber oldu...

İl Özel idare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, 'Özel idare olarak tüm araç gereçlerimizle Çaycuma havaalana ağırlık verdik, orayı bitirmek istiyoruz" derken, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karavali'de  Zonguldak havaalanındaki hissesinş  daha da yükselteceklerini ifade etti. Zonguldak İl Genel Meclisi Haziran ayı 3. Birleşimi gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladığı ve ardından bir önceki oturma ait tutanak özeti okunarak oylandı. 
 

AHMET KARAYILMAZ, İLK KEZ BİRLEŞİME  KATILDI 
 Zonguldak İl Özel idaresi Genel sekreteri Ahmet karayılmaz da ilk kez meclis toplantısına katılarak meclise bilgi verdi. 
 

KOMİSYONA SEVK EDİLDİ 
Mülkiyeti İl Özel İdare'ye ait, Ereğli İlçesi'nde bulunan Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezi'ndeki, 53 no'lu ofisin Niyazi Özcan tarafından satın alınması talebi görüşülerek ilgili komisyona gönderildi.
 

 Zonguldak İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz mecliste yaptığı konuşmada havaalanı ile ilgili çalışmalar konusunda meclis üyelerine Bilgi vererek şunları söyledi:
 "Sizinle burada olmak bu havayı teneffüs etmek gerçekten benim açımdan çok önemli. gündemimiz çok yoğun pandemi sürecini yaşadığımız Bu süreçten sonra gerçekten işlerimizin de mevsimsel olarak çok yoğun bir döneme girmesi Dolayısıyla hepinizin birtakım taleplerinin olduğunu biliyorum. istiyorumki bizzat birinci ağızdan Ben sizlerle bu konuyu istişare edeyim. malumunuz hepiniz kendi yaşadığınız yöre ile ilgili bir takım tedbirleri burada meclis'e sunarak ve gerek bizlerle istişare ederek buradaki aksaklıkların giderilmesini talep ediyorsunuz. Bizim amacımız da sizlere buradaki bürokratik işlemleri aşıp bir an önce en kısa sürede bunu gerçekleştirmek ve güzel bir şekilde milletimize hizmet edebilmektir. takdir edersiniz ki son dönemde havaalanı ile ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. gerçekten havaalanı bölgemizin gelişmesine çok büyük katkıda bulunacağı gibi biz de Sayın valimizin önderliğinde bu taşın altına gövdemizi koymuşuz hep beraber sizlerle birlikte en yaptığımız işleri parça parça değil de bütünsel olarak ele alınmasının her zaman taraftarıyım bir yerde işimizi bitirelim yüklenelim oraya ve işimizi bitirdikten sonra da bir başka yere geçelim mantığını önemsiyorum. bu bizim için hem ekonomik olarak daha hızlı hareket etmemizi sağlayacak. hem de iş gücü olarak işten tasarruf etme noktasında fayda sağlayacak. bu sebeple biz malumunuz hava alanı ile ilgili 30 bin metreküp malzemeyi planlamıştık, kırdık her şeyi hazırdı bitirecektşk derken bu projenin avam proje olması birtakım zemin etütlerinin yapılması gerektiğinden dolayı ulaştırma bakanlığımızın buraya müdahil olmasından dolayı bazı iyileştirmeler gerekliydi. bizim kazı çalışmalarımız bugüne kadar devam etme zorunluluğu olduğu Dolayısıyla oraya aktaracağımız malzemeni de kırılacak taşında filyostaki 60 bin metreküpe çıkması ve daha da fazlalaşması Dolayısıyla bizi iş olarak bir hayli yordu. bugün itibariyle burada biz çalışmalarımızı katı olarak bitirdiğimizi ifade etmek istiyorum. yaklaşık malzemem izinde yüzde sekseni kırdık eledik onların nakliyesi ve silindirli ezilmesi de bu ay sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. en geç temmuz'un ilk haftasında biz orayı beton dökme aşamasına getirip ulaştırma bakanlığı'na teslim etmeyi planlıyoruz. yaptığımızyer 1881 metrenin ötesinde 310 metrelik ve genişletilmiş haliyle yani aradaki 30 metre olan yerin 45 metreye çıkartmak sureti ile son şeklini vereceğiz. kış döneminde de bunun yanındaki diğer kanatların genişletilmesi var bu bizim işimizi aksatmayacak. Çünkü kış sezonunda yükümüzü oraya vereceğiz biz istiyoruz ki köylerimizde her türlü iş ve işlemlerimize hızlı hareket edelim. 
Bu anlamda sizlerin taleplerini de çok yerinde buluyorum ama sizlerin de anlayışınıza ve affınıza sığınıyorum. bu süreci anlayışla karşılayacağınza inanıyorum. çünkü bütün araç ve gereçlerimizle havaalanına varımızı yoğumuzu her şeyimiz de oraya yüklenmiş durumdayız. şimdi orayı bitirdikten sonra hepinizin taleplerini inanın gönülden söylüyorum Ben gönlü ile konuşan bir insanım size en güzel şekilde hizmet edeceğim size yardımcı olacağımızı sözünü veriyorum"

ASFALT PLENT TESİSLERİ BİTİYOR 
Asfalt plent tesisi ile ilgili de bilgi veren Ahmet Karayılmaz sözlerini şekilde devam etti; "Asfalt plenti miz çaycuma'da başlanılmış asfalt plentimizin imalatı bu hafta en geç önümüzdeki hafta bitiyor. oradaki biter bitmez Ereğli'deki plentş de bitireceğiz. bu Dolayısıyla hızlı hareket ederek ondan sonra da iş ve işlemlerimizi beraber yürüteceğiz" şeklinde konuştu İl Genel Meclisi Ramiz Muslu'da Ahmet Kıranyılmaz'a yaptığı konuşmadan sonra teşekkür etti. 
 

NECDET KARAVELİ, BARTIN VE KARABÜK' E SİTEM ETTİ VE "ZONGULDAK ÖZEL İDARESİ OLARAK HAVAALANINDA Kİ HİSSEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ" DEDİ 
Zonguldak il genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli de yaptığı konuşmada havaalanı konusuna Bartın ve Karabük sitem ederek, "Bende bu konuda birkaç söz söylemek istiyorum havaalanı konusunda emeğimiz var. özel idare olarak Zonguldak Özel idaresi olarak en başında bartın'ı ve karabük'ü bu işin içerisine çekeceğimizi zannettik ama çekemedik maalesef ve Zonguldak olarak bu işi biz yapıyoruz. biliyorsunuz orada sivil bir havacılık şirketi var bizde oranın ortağıyız bundan sonra biz de inşallah buradaki işlerimi bitirdikten sonra hisselerimizi yükselteceğiz arkadaşlar. Zonguldak'ımızı da bundan böyle havaalanı daha iyi hizmet etmesi için elimizden geleni yapacağız"dedi.
 

 İLHAN MEMİŞ, MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ  
Meclis te basına kapalı olan bölümde ise Zonguldak İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Memiş, meclis üyelerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü yatırımları ile ilgili bilgi verdi. Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle toplantı sona erdi.
 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER