AK PARTİ’DE ADAYLIK DÜĞÜMÜNÜ ÇİFT ÇÖZECEK

Çift, Gündem Gazetesi´ne çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ’DE ADAYLIK DÜĞÜMÜNÜ ÇİFT ÇÖZECEK
gundmeregli.com-AK Parti’nin Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanlarının atanmasında etkin rol oynayan ve Mustafa Yavuz ve Fatih Çakır gibi kendisine yakın isimleri bu göreve getirdiği iddia edilen, AK Parti’nin Zonguldak’taki en etkili ismi olan Partinin MKYK Üyesi Emine Çift’in, Ereğli ve Alaplı Belediye Başkan Adaylarının da belirlenmesinde düğümü çözecek isim olduğu konuşuluyor.

Ereğli ve Alaplı Belediye Başkan adaylarının belirlenmesini nefeslerin tutarak bekleyen Ak Partililer sürecin uzamasından rahatsız duyarken,  Ak Parti adaylarını 15 Ocak tarihine kadar belirlemiş olacak.

ÇİFT GÜNDEM’E KONUŞTU

AK Parti’nin Zonguldak’taki en etkili ismi olan Partinin MKYK Üyesi Emine Çift,  Gündem’e konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“Adaylar açıklanınca herkes görecek.  Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Japonya gezisi öncesinde İlçelerde Belediye Başkan adayları açıklar, yada Japonya dönüşünde açıklayabilir. Şu kadarını söyleyeyim. 15 Ocak tarihine kadar Ereğli ve Alaplı adayları açıklanmış olur. Süreç normal takvimde ilerliyor. 2009 yerel seçimlerinde de adayların açıklanması Ocak ayı ortasını bulmuştu.” diye konuşan Çift Belediye Başkan Adaylarının kim olduğu konusunda adeta ser verip sır vermedi.

15 OCAK TARİHİNİ BULABİLİR

AK Parti’nin Zonguldak’taki en yetkili ağzı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emine Çift, Ereğli ve Alaplı için Belediye Başkan Adaylarının 15 Ocak tarihine kadar açıklanmış olacağını söyledi.

Çift konu ile ilgili olarak gazetemiz Gündem’e yaptığı açıklamada, Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinin biraz erken başlaması sebebiyle aday açıklanma sürecinin biraz uzun sürdüğü gibi bir izlenim ortaya çıktığını belirterek, “Hatırlanacağı gibi 2009 yılında da adayların açıklanması Ocak ayının ortasını bulmuştu. Seçim takvimi normal seyrinde devam ediyor. Herhangi bir aksama ya da gecikme yok. 

TAKVİM NORMAL İŞLİYOR

15 Ocak tarihine ilçelerdeki Belediye Başkan Adaylarının tamamı açıklanmış olur.  İlçelerde belediye başkan adayını belirleyen komisyon kararını en iyi şekilde verir. Bu açıklanınca herkes görür.  Süreçte bir akmasa yok. Seçim takvimi normal şekilde devam ediyor. 

HENÜZ BAZI İLÇELER BELİRLENMEDİ

Ak Parti’nin Ereğli ve Alaplı adayı konusunda konuşulan her konu afaki ve dedikodu. Henüz bazı ilçelerin Belediye başkan adaylarının belirlenmesi tamamlanmadı. İlçeler hepsi netleşir, açıklama yapılır.  AK Parti’de belediye başkan adaylarını komisyonlar belirliyor. Dediğim gibi Ereğli ve Alaplı adaylarının isimleri bu komisyonda değerlendiriliyor. Ne söylenirse yanlış olur. Komisyon tahminim bu konuda 15 Ocak tarihi itibariyle süreci tamamlamış olur” dedi.

Şimdiden adayların kim olacağı konusunda fikir yürütmenin bir anlamı olmadığını da kaydeden Çift,  “komisyon Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında onayının ardından kararını açıklar herkeste adayları görmüş olur.  Her şey normal seyrinde devam ediyor.”  Diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2014, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER