CHP SEÇİM STARTINI VERDİ

CHP SEÇİM STARTINI VERDİ
gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin startını verdi.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Kadın Kolları tarafından Ereğli Belediyesi plaj tesislerinde etkinlik düzenlendi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, bazı STK yöneticileri ve CHP’li kadınların katıldığı etkinlik ile yerel seçimlerin startı verildi.
Etkinlikte konuşan CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Gönül Çelik, AK Parti hükumetinin ülkeyi savaşa sürüklediğini söyledi. AK Parti’nin bir taraftan polis şiddeti, diğer taraftan da adaletsizlikle korku devleti oluşturduğunu öne süren Çelik, tüm yaşananlara tepkisiz kalmayacaklarını vurguladı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise konuşmasında 2014 ve 2015 yılında yapılacak 3 seçimde de kadınlara büyük görevler düştüğünü söyledi. 2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde hiçbir partiden korkmadıklarını ve çekinmediklerini belirten Posbıyık, partililerin birlik-beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında AK Parti hükümetine eleştirilerde bulunan Posbıyık “Erkekler egemen sınıf. Bu günün politikası bu. Kadınlarda 2. ve 3. sırada, arkadan gelen, evinde 3-4 tane çocuğuna bakan, temsil hakkı olmayan, söz hakkı olmayan bir konuma doğru süratle iteleniyor. Türkiye’de yaşayan bir bayan bunu halen anlayamıyorsa felaket geliyor demektir. Bu mücadelede en önde olması gereken bayanlardır. Bayanlar genciyle yaşlısıyla özgürlüklerini ve eşit olma hakkını elde edebilmeleri için mücadelenin en ön saflarında olmaları gerekiyor. Onun içinde birliğimizi ve beraberliğimizi artırmamız lazım” dedi.
PARTİ İÇİNDE CHP´YE VE ÜLKEYE İHANET EDENLER VAR
Yerel seçim, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin son derece önemli olduğunu dile getiren Posbıyık, üç seçimden de başarı ile çıkıp ülkenin kurtuluşu için CHP’nin iktidara gelmesi gerektiğini ifade etti. Ülkede sadece belli bir kesimin yaşamadığını, çağdaş, cumhuriyetçi ve demokrat insanlarında yaşadığının gösterilmesi gerektiğini belirten Posbıyık konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kadın kollarımızdan, gençlik kollarımızdan rica ediyorum; ben Ereğli belediye başkanıyım, Ereğli için konuşuyorum. Ereğli’de çok güçlüyüz. AKP’den veya diğer partilerden hiçbir korkumuz yok. Aslanlar gibiyiz. CHP’nin içerisinde birlik-beraberlik istiyoruz sadece. Hep beraber sımsıkı olalım, el ele verelim, yönetim kurulumuzun önderliğinde inanın yapamayacağımız hiçbir şey yok. Başarı bizim elimizde. Ereğli’de başka partilerden hiçbir korkumuz yok. Lütfen bir birinize sarılın. Aranızda nifak çıkarmaya çalışanlar olabilir. Ayrı kutuplaşmaya gidenler maalesef var. İhanet ediyor onlar. CHP’ye de ihanet ediyorlar, ülkeye de ihanet ediyorlar. Eğer biz birlikte olursak bizim görev alanımızda hiçbir sıkıntımız yok.”
Yapılan konuşmalarında ardından etkinliğe katılan kadınlar evlerinde hazırladıkları pasta, börek gibi yiyecekleri yedikten sonra, oyun havaları eşliğinde oynadılar.
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2013, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER