Kritik görüşmeden çıkan karar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin AK Parti ile koalisyon imkanını görmediğini ifade ettiğini belirterek, Ben kendisinin yaklaşımını, genel başkan olarak saygıyla karşıladığımızı ifade ettim dedi.

Kritik görüşmeden çıkan karar
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin AK Parti ile koalisyon imkanını görmediğini ifade ettiğini belirterek, Ben kendisinin yaklaşımını, genel başkan olarak saygıyla karşıladığımızı ifade ettim dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin “AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. AK Parti’li kısa süreli bir seçim koalisyonu mümkün görünmüyor. Bir azınlık hükümetine desteği zaten daha önce de kabul etmeyeceğini söylediğini ifade etti. Erken seçim kararı içinde bir hükümet Meclis’i toplamak isterse toplantıya katılacaklarını ama kesinlikle erken seçime de destek vermeyeceklerini ifade etti” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM’de yaptığı görüşmenin ardından Parti Genel Merkezi’ne geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeler çerçevesinde bir koalisyon imkanı görmenin mümkün olmadığı için MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bugün bir araya geldiklerini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bugün sayın Bahçeli’ye her şeyden önce teşekkür ederim gayet samimi, dürüst, açık yürekli bir görüşme gerçekleştirdik. Önce güvenlik operasyonları bağlamında bir bilgi paylaşımı oldu. Bu çerçevede geldiğimiz son aşamayı daha önce telefonla paylaşmıştık. Sayın Kılıçdaroğlu’na da bu çerçevede bilgi aktarmıştım. Muhalefet parti lideri olarak sayın Bahçeli’ye kapsamlı bir şekilde terörle mücadele konusunda geldiğimiz aşamayı paylaştım” dedi.

Görüşmede, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin açık bir şekilde, dürüst ve samimiyetlik içinde daha önce kamuoyu ile paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirdiğinin altını çizen Davutoğlu, “Bunları tek tek ele alındığında AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Yani bunu özellikle vurgulamak isterim. Tabi ben yaklaşımını saygıyla karşıladığımızı ifade ettim. Daha sonra olabilecek senaryoları gündeme getirerek bir koalisyon mümkün görünmüyor. AK Parti’li kısa süreli bir seçim koalisyonu mümkün görünmüyor. Bir azınlık hükümetine desteği zaten daha önce de kabul etmeyeceğini söylediğini ifade etti. Erken seçim kararı içinde bir hükümet Meclis’i toplamak isterse toplantıya katılacaklarını ama kesinlikle erken seçime de destek vermeyeceklerini ifade etti. Sayın Bahçeli’nin bu ifadeleri sonrasında tabi çok saygı duydum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER