TEKİN, MUMCU VE OKKAN´I UNUTMADI

CHP Alaplı Belediye Başkan Adayı Tekin, Mumcu ve Okkan´ın ölüm yıldönümü sesebiyle anma mesajı yayınladı.

TEKİN, MUMCU VE OKKAN´I UNUTMADI
gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin, acımasızca katledilen Gazeteci -Yazar Uğur Mumcu ile Emniyet Müdürü Gaffar Okkan isimlerinin hafızlardan silinmeyeceğini ve fikirlerinin hep yaşayacağı bildirdi.

Tekin, 24 Ocak 1993 yılında katledilen Gazeteci Yazar Mumcu’nun 21. Ölüm yıldönümü ile yine 24 Ocak 2001 yılında faili meçhul cinayete kurban giden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Tekin,  Mumcu ile Okkan’ın unutulmaz iki büyük şahsiyet olduğunu belirterek,Haince ve  acımasız bir şekilde katledilseler de, yüreklerden bu isimlerin asla silinemeyeceğini kaydetti.

Tekin, Okkan’ın çok önemli bir Polis Müdürü, Mumcu’nun ise fikirleri ile daima yaşayacak   usta bir gazeteci olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi:

“Bu iki unutulmaz isminde fikirleri hep yaşayacak. Yaşamında toplumu hep uyardı. (Ben Atatürkçüyüm. Ben cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben anti-emperyalistim. Ben bağımsız Türkiye´den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, vurguncuların, hırsızların, çıkarcıların düşmanıyım.) dedi.  Kendisinin ilkelerini paylaşıyoruz. Uğur Mumcu, düşünceleri, ortaya koyduğu onurlu çizgi, satın alınamayan kişiliğiyle, toplumumuzda bıraktığı etkiyle katillerinden daha çok yaşayacaktır. Biz Mumcu´nun yolunda yürümeye devam edeceğimizi, Mumcu´nun fikirleri bizle birlikte hep yaşayacaktır”

Gaffar Okkan’ı da bu vesile ile bir kez daha andığını kaydeden Tekin, 24 Ocak tarihinin unutulmayacak iki şahsiyetin aramızdan ayrılmasının yıldönümü. Ne Mumcu’yu nede Okkan’ı unutmamız mümkün değil” şekilde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER