HOPA´ DAN UMUDA 1600 KM PEDAL ÇEVİRECEKLER

Amerika’da yaşayan Türkler tarafından her yıl düzenlenen geleneksel yardım kampanyasına, aralarında Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ve Amerika’dan gelen 6 Türk’ ünde bulunduğu kafile 16 Temmuz Çarşamba akşamı Ereğli’ye gelerek geceyi Ereğli´de geçirdi.

HOPA´ DAN UMUDA 1600 KM PEDAL ÇEVİRECEKLER

gundemeregli.com-Amerika’da yaşayan Türkler tarafından her yıl düzenlenen geleneksel yardım kampanyasına, aralarında Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ve Amerika’dan gelen 6 Türk’ ünde bulunduğu kafile 16 Temmuz Çarşamba akşamı Ereğli’ye gelerek geceyi Ereğli´de geçirdi.

Türkiye’deki köylerde okula giden ihtiyaç sahibi çocuklara bot ve mont temin etmek adına Amerika’da yaşayan Türkler tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel yardım kampanyasına, bu sene ’ Hopa’dan Umuda ‘’ sloganıyla yaklaşık 1600 kilometrelik Karadeniz turuna çıkan bir grup bisikletçi yeni bir boyut kazandırdı. Sarp sınır kapısından başlayan ve İstanbul Bakırköy’ de sona erecek olan yolculuk öncesi Ereğli’ye gelen kafile bir gecelik molanın ardından İstanbul Kandıra’ya doğru yola çıktı.

Ereğli’den Kandıra’ya hareketleri öncesi gazetecilere kampanya hakkında değerlendirmede bulunan Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, Amerika’da yürümekte olan bu projenin, Amerika da Türkler arasında her yıl geleneksel olarak yazın bir bağış kampanyası şeklinde yapıldığını söyledi. Eylül ayında okula başlayacak olan köy çocuklarına kıyafet ihtiyacı, bot ve mont ihtiyacını karşılamak amaçlı Amerika’dan Türkiye’ye yardım köprüsü oluşturduklarını söyleyen Suyabatmaz sözlerine şöyle devam etti;

‘’Bu köprü içerisinde bir bağış toplanıyor. Bu çocuklara Eylül ayında okullar başlarken özellikle yüksel rakımlı dağ köylerinde okul’a giden çocuklara bot ve mont temin edilmesi için yapılmış bir proje. Böylece bin kadar çocuğun giydirilmesi amaçlanıyor. Bu yıl bu projeye dikkat çekmek için Amerika’ da yaşayan Türkler, içlerinde Ereğlili arkadaşlar da var. Bir araya geliyorlar ve Karadeniz boyunca 1600 km bulan 14 gün sürecek olan bir bisiklet yolcuğu yaparak hem bu konuya bu projeye Amerika’daki Türkler arasında dikkat çekmek, he bağış toplamak, hem de Karadeniz’i tanıtmak amacıyla yolculuk düzenlendi. Proje Sarp sınır kapısından başladı 6 Temmuz günü, bugün 12. gün, bugün Ereğli’den Kandıra’ya kadar pedal çevrilecek. Yarın ise Kandıra’dan Şile’ye, son günde İstanbul Bakırköy’e kadar pedal çevrilecek. Toplam 1600 km kadar pedal basılacak. Sonucunda da Amerika’da da Türkiye’deki ihtiyaç sahibi çocuklar için bin kadar çocuğa bot ve mont temin edilecek. Bu üretim Türkiye’de yapılacak ve dağıtımı Türkiye’de yapılacak.’’ Dedi.

Daha sonra kafileye Kandıra’ya yol’a çıkmak üzere Ereğli’den ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER