Alaplı Deresi tehlikeye davetiye çıkartıyor

Alaplı Deresi tehlikeye davetiye çıkartıyor

Alaplı Deresi tehlikeye davetiye çıkartıyor

Alaplı deresi ile denizin birleştiği alan çakıl taşları nedeniyle adeta tehlikeye davetiye çıkartıyor.
Alaplı’da ilçe merkezinden geçen derenin Karadeniz’e döküldüğü bölgenin çakıl taşları ile dolması sonucu dere ağzının tamamen kapanması olası sel felaketlerine davetiye çıkartıyor. Derenin çıkışı çakıl taşları ile kapanması vatandaşları endişeye sevk ediyor. Olası yağışlarda derenin taşacağını ve sel baskınlarına neden olacağını ifade eden vatandaşlar derenin çıkış noktasının bir an önce tamamen temizlenmesini istiyorlar.
Bir süre önce Alaplı Belediyesi tarafından temizlenen dere dalgalarında etkisiyle yeniden kapandı. Olası sağanak yağışlarda derenin taşacağını ve sel baskınlarına neden olacağını belirten vatandaşlar dere ağzının bir an önce tamamen temizlenmesinin gerektiğini belirttiler. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, belediye olarak derenin girişinin taşlardan temizlenmesi için çalışmalar yaptıklarını dalgaların etkisiyle dere ağzının zaman içerisinde tekrar kapandığını ifade etti.
Derenin sorumluluğunun DSİ’ ye ait olduğunu vurgulayan Tekin,” Belediye olarak şimdiye kadar elimizden geldiği kadar dere ağzının açılması için çalışmalar yaptık. Dalgaların da etkisiyle bu alan çakıl taşları ile tekrar dolarak derenin ağzı daraldığını görüyoruz. bu kış aylarında sel felaketi yaşamamak için elimizdeki makine ve imkanlarla derenin ağzının açılması için çalışmaları Belediye olarak yapıyoruz dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER