Alaplı´da seçmen bilgi kağıtları elde kaldı

Alaplı Yeni Siteler Muhtarı Hüseyin Uysal, 1 Kasım seçimleri için hiçbir heyecan olmadığını ve vatandaşların muhtarlıklara seçmen pusulalarını dahi almaya gelmediklerini söyledi.

Alaplı´da seçmen bilgi kağıtları elde kaldı
Alaplı Yeni Siteler Muhtarı Hüseyin Uysal, 1 Kasım seçimleri için hiçbir heyecan olmadığını ve vatandaşların muhtarlıklara seçmen pusulalarını dahi almaya gelmediklerini söyledi.Hüseyin Uysal yaptığı açıklamada, vatandaşlarda seçim heyecanı olmadığını, bunun da seçmen kağıtlarına yansıdığını belirtti. “Yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi Alaplı’da vatandaşın seçim heyecanı yok” diyen Uysal, “İnsanların seçmen bilgi formlarını almaya bile gelmemeleri, bu heyecanın ne kadar düşük olduğunu gösteriyor. Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinde yaşadığımız bir örnek var. O seçimde duyarsızlığı hissettik ve neticesi de ortaya çıktı” diye konuştu.
Hüseyin Uysal, “Türkiye’de sandığa gitmeyen seçmen olmamalı! Sandığa gittiğinde oyunu bilinçli bir şekilde kullanarak kendi iradesiyle sandığa yansıtmalı. Yani sandığa gittiğinde tepki olsun diye farklı yerlere mühür basıp oyunu iptal etmek suretiyle tepki verdiğini zannetmemeli. Bazı vatandaşlarımız nereye, nasıl oy kullanacağını bilmeden gittiğinde rast gele oy kullanıyor, oyları iptal oluyor. İnsanlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz ifadelerini kullandı.
Hüseyin Uysal, kendi mahallesinde seçmen kağıtlarını tanıdık olanlarını elden gönderdiklerini belirterek seçmenlerden seçim pusularını muhtarlıklardan almaları için çağrı yaptı.
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER