EL BİRLİK ÇALIŞIYORLAR

EL BİRLİK ÇALIŞIYORLAR
gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde, Ramazan ayını oruçlu geçiren köy halkı, gündüz aşırı sıcaklardan dolayı çalışmaların zor olması sebebiyle teravihden sahur vaktine kadar imece usulü çevre düzenlemesi ve yol yapıyor. Köylüler, Aşağıdağ Köyü Merkez Camii´nin gündüz inşaat çalışmalarını gece ise sahur vaktine kadar çevre düzenlemesini yapıyor.
Aşağıdağ Köyü Camii Yaptırma Derneği Başkanı İbrahim Çevik, Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi dolayısıyla gündüz çalışmalarını gece yaptıklarını belirterek, “Yaklaşık 11 aydır cami inşaatı devam ediyor. İnşaatın yanında caminin çevre düzenlemesini yapıyoruz. Ramazan gününde gündüzleri oruçlu olduğumuzdan dolayı havaların da sıcak olması sebebiyle bu sene teravih namazından sonra sahura kadar çalışmayı tercih ettik. Bu bizim gece vardiyamız. En az 40-50 kişiyle büyük küçük hep birlikte çalışıyoruz, dört gündür buradayız, 3 günlük daha işimiz var. Allah razı olsun çalışmalardan çok memnunum. Her akşam aynı saatte burada toplanıyoruz. Köyümüzün gençlerinin bu saatte cami için çalışmaya gelmesi bizleri sevindiriyor” dedi.
Aşağıdağ Köyü Cami Yaptırma Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Aşağıdağ Köyü Kooperatifi Başkanı Mustafa Sevim de, şöyle konuştu: “Her akşam burada teravihden sahur yemeğine kadar arkadaşlarla çalışıyoruz. Parke taşını gönderen kaymakamımıza, il genel meclis üyelerine yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Her akşam imece usulü burada çalışmalar oluyor. Hummalı bir çalışma var. Gündüzleri sıcak olduğundan gece çalışılıyor. Teravihden sonra yaklaşık 50 kişinin burada toplanması ikramlarla birlik beraberlik içinde kaynaşması çok güzel oluyor. Yaşlı, genç demeden köylülerin bu işi benimsemesi işine dört elle sarılmaları köylülerin caminin bir an önce bitmesi için ne kadar istekli olduklarını gösterdi. Köyümüz Zonguldak yöresinde en büyük köy konumunda, yapılan cami ilimizin en büyük camisi olacak. Buraya gelen ve böyle bir ortamı görenler buraya gelmek istiyor. Bu da bizim çalışma şevkimizi daha da artırıyor. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER