EREĞLİ’YE KARDEŞ KENT DÜREN’DEN MİSAFİRLER GELDİ

Karadeniz Ereğli’nin kardeş kenti olan Almanya’nın Duren Kenti Resmi Delegasyonu ilçeye geldi.

EREĞLİ’YE KARDEŞ KENT DÜREN’DEN MİSAFİRLER GELDİ


gundemeregli.com-DürenBelediye Başkanı Paul Larue, GençlikHizmet Komisyonu Başkanı, HıristiyanDemokrat Parti´nin Yedek Başkanı ThomasFloßdorf, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Henner Schmidt, Belediye Başkan Vekili ve Özgür Demokrat Parti´ninBaşkanı Karl Hubert Cremer, KardeşKent Sorumlusu SertapTonk, Duren-Kdz Ereğli Derneği üyesi Jo Kallscheuerve Duren Devlet Hastanesi Başhekimi, Mide ve Bağırsak Uzmanı Dr.Serhat Aymaz’ın bulunduğu heyet, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti.

Konuklarınımakamında ağırlayan Başkan Uysal, delegasyonu Ereğli’de ağırlamaktan büyükmutluluk duyduğunu söyledi. Uysal, kentler arası dayanışmanın önemine vurguyaptığı konuşmasında, iki kent arasındaki ikili ilişkilerin daha iyi noktalaragelmesi adına gereken hassasiyeti göstereceklerini ifade etti.

Başkan Uysalkonuşmasını şu şekilde sürdürdü:

´´ Almanya’nınDüren kentiyle insan odaklı projeler noktasında her türlü çalışmaya hazırız.Biliyorum ki geçmişte önce ülkeler, şimdi ise şehirler yarışıyor. Gelecekte iseilçeler yarışacak. Bizim hedefimiz ilçemizi bu yarışın içine sokma çabasıdır.Bu anlamda sayın başkan ve delegasyon 3-4 yıl sonra Karadeniz Ereğli’yegeldiğinde kentte yaşanan değişimden dolayı burayı tanıyamayacak.´´ dedi.

Heyettebulunan Düren Belediye Başkanı PaulLarue ise konuşmasında, öncelikle seçim başarısından dolayı Başkan Uysal’ı kutlarken, ‘Önceliklehava alanındaki sıcak karşılama buradaki misafirperverliğiniz için teşekkürediyorum. Sizlerle kardeş kent olarak yapacağımız insan odaklı projelerkonusunda aynı düşünceleri paylaşıyorum.” dedi.

Başkan Uysalve Başkan Larue ziyaretin anısınakarşılıklı hediyeler takdim etti.

Heyet 3 günboyunca Ereğli’de olacak. Bugün Cehennemağzı Mağarası ve Kaletepe’yi gezen heyet,gezi ve ziyaretlerine Cuma ve Cumartesi günü de devam ederek, Pazar günüilçeden ayrılacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER