Eve alkollü gelen kocasını boğarak öldüren kadın hakim karşısına çıktı

8 Ocak 2014 tarihinde eve alkollü gelen eşini boğarak öldüren kadının davasında yine karar çıkmadı.

Eve alkollü gelen kocasını boğarak öldüren kadın hakim karşısına çıktı
Zonguldak’ta 8 Ocak 2014 tarihinde eve alkollü gelen eşini boğarak öldüren kadının davasında yine karar çıkmadı. 

Sabah saatlerinde polis koruması eşliğinde adliyeye getirilen sanık Ayşegül Erke bir kez daha hakim karşısına çıktı. Öldüren kocanın babası Ethem Erke ve kız kardeşi Derya Balkan’ın da katıldığı davada, sanık Ayşegül Erke eski savunmalarına yeni ekleyeceği bir şey olmadığını ifade etti. Duruşmaya katılan Ethem Erke´nin avukatı, Ayşegül Erke’nin suç niteliği göz önünde bulundurularak tutuklanma talebini mahkeme başkanına iletti. Daha sonra konuşma hakkı verilen sanık avukatı, cezayı azaltan sebeplerin bulunması ve sanığın kaçma şüphesinin olmadığını belirterek talebin reddini istedi. Mahkeme heyeti sanık Ayşegül Erke´nin kaçma şüphesi olmaması sebebiyle bu aşamada tutuklama talebinin reddine karar verdi ve mahkeme 29 Ocak 2015’e ertelendi.

Açıklanan kararın ardından mahkeme ilk olarak 18 Aralık´a ertelendi. Ancak Ethem Erke´nin avukatı tarafından bu tarihin değiştirilmesi talep edildi. Bu sebeple dava 29 Ocak tarihine ertelenince öldürülen kocanın babası Ethem Erke, “Bir baba olarak adalet istiyorum. Davanın oğlumun ölüm yıl dönümüne ertelenmesini istemiyorum” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı “Bana hariçten gazel okuma. Biz de uğraşıyoruz. Senin avukatın tarihin ertelenmesini istedi” diye konuştu. Öldürülen Muhammet Ali Erke´nin babası ise “Ben hariçten gazel okumuyorum” cevabını verdi.

Mahkeme çıkışı gazetecilere konuşan baba “Mahkemeyi devam ettirenler de ilahi adalet karşısında mahkemeyi görecek” diyerek sitem etti.

Olay geçtiğimiz yıl 8 Ocak 2014 tarihinde Zonguldak´ın Kozlu ilçesinde meydana geldi. Sanık Ayşegül Erke, eve alkollü geldiğini ve kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü eşi Muhammet Ali Erke´yi boğarak öldürdü. Cinayetin ardından 155´i arayan sanık suçunu itiraf ederek teslim oldu. Çiftin yaşları küçük 4 çocuğu bulunuyor. 
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER