GÖZYAŞLARI ÇANAKKALE İÇİN

GÖZYAŞLARI ÇANAKKALE İÇİN
gundemeregli.com-Tarihçi Yazar Gelibolu  alan rehberi Yakup Çetinkaya Alaplı’da yapmış olduğu programda  göz  yaşı döktürdü.

Alaplı Müftülüğünün daveti üzerine Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde vermiş olduğuu Onlar için dökecek bir damla göz yaşınız var mı konulu konferansına  konuşmacı olarak katılan Yakup Çetinkaya anlattıkları ile Çanakkale ruhunu yeniden yaşattı

Alaplı  Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı yardımcısı İbrahim Şengün İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş ve kalabalık bir davetli grubunun katıldığı konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Slayt ve sinevizyon eşliğinde savaşı ve şehit yakınları ile yaptığı görüşmeleri anlatan Çetinkaya, Çanakkale kahramanlarının kendilerine göre silah ve teçhizat olarak çok ileride olan düşman ordusunu bozguna uğrattığını kaydetti.

Çanakkale muharebeleri cephe fotoğrafları sinevizyon gösterimi sunuldu. Çanakkale’de bulunan bütün şehitlerimizin selamını getirdim” diyerek sözlerine başlayan araştırmacı yazar Yakup Çetinkaya, Türk Milleti’nin var oluş mücadelelerinden biri olan Çanakkale Savaşı’na katılan kahramanların hayat hikayelerini anlattı.

Dünya tarihine ‘Çanakkale Geçilmez’ olarak şanlı adını yazdıran ruhun, gelecek nesillere de anlatılması gerektiğini, Çanakkale Geçilmez destanının nasıl yazıldığını, hangi ruh ile büyük zaferin kazanıldığını ifade eden Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu topraklarda Anadolu’nun her köşesinden gelip savaşa katılmış cesur yüreklerin kan hücreleri ve kemik dokuları bulunmaktadır. Geçmişlerini unutan milletler, gelecekte dağılıp giderler. Bir milletin kökleri geçmişleridir. Bunları hatırlamak, yad etmek ve Çanakkale’yi böyle anlamak lazım.”

Savaşta milletinin geleceği için bile bile ölüme giden şehitlerin hikayelerini dinleyen vatandaşlar ise, duygulu anlar yaşadı.

Çetinkaya,  davetlilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “O zaman ki gibi mücadelemiz topla olmayacak. Bu gün mücadelenizi okullarda laboratuvarlarda iyi ve kaliteli insan yetiştirerek vereceksiniz. Öğretmenlerinizin size anlattıklarını iyice dinleyin. Şehitlerinizin size bıraktığı emanetlere sahip çıkın. Oradaki birlik ve beraberliği görün. Bunları bilip sahip çıktığımızda daha huzurlu günleri göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 07:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER