İFTARLARA İLGİ YOĞUN

İFTARLARA İLGİ YOĞUN
gundemeregli.com-Ereğli ilçesi belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir mahallede düzenlenen iftar programlarına halk yoğun ilgi gösteriyor.
Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından kentteki mahallelerde gerçekleştirilen iftar programlarına Cuma günü Balı ve Cumartesi akşamı da Sarıkorkmaz Mahallesi’nde devam edildi.
Balı ve Sarıkorkmaz Mahallesi’nde ki iftar programları öncesinde Kdz. Ereğli Belediyesi Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından okunan Yasin-i Şerif okundu, dua edildi. Okunan ezan ile birlikte mahalle sakinleri hep birlikte iftarlarını açtılar.
İftar programında konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemde düzenlenen iftar programlarında yaşanan atmosferden son derece memnun olduğunu söyledi.
Posbıyık, zengin-fakir, yaşlı, genç, çoluk, çocuk herkesin iftar vesilesi ile bir araya geldiğini ve ilçede Ramazan ayının bu birlik beraberlik içerisinde çok güzel bir şekilde geçtiğini belirtti.
Balı Mahallesi’nde yapılan iftarda mahalle muhtarı Mustafa Yaman, Kdz. Ereğli Belediye Başkanına teşekkür etti.
Cumartesi akşamı Sarıkorkmaz Mahallesi’nde yapılan iftar programında ise mahalle muhtarı Ali Kocatürk, Başkan Posbıyık ve eşine çiçek takdim edip, düzenlenen iftardan dolayı şükranlarını iletti.
İftar programları sırasında Ereğli Musiki Derneği üyeleri Kenan Akbaş ve Yıldırım Kapan tarafından canlı olarak tasavvuf musikisi dinletisi sunuldu.
Bu arada Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hasan Onat, Kdz. Ereğli Belediyesi´nin davetlisi olarak ilçeye geldi. Amfi tiyatroda toplanan halka konferans veren Prof. Dr. Onat “Neden İslam?” sorusunun yanıtlarını anlattı.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER