Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi sürekli eğitimden geçiyor

Trafik kazalarında, yangınlarda ve diğer olaylara ilk müdahalede bulunan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine, ilk yardım eğitimi verildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi sürekli eğitimden geçiyor

Trafikkazalarında, yangınlarda ve diğer olaylara ilk müdahalede bulunan Kdz. Ereğli Belediyesiİtfaiye Müdürlüğü ekiplerine, ilk yardım eğitimi verildi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafındanverilen ilk yardım eğitimi, 06-07 Nisan 2015 tarihlerinde teorik ve uygulamalıolarak gerçekleştirildi.

Yapılan ilkyardım eğitim programı sonucu itfaiyepersoneli sınava tabi tutuldu ve başarılı olanlar Sağlık Bakanlığı onaylısertifika almaya hak kazandı.

İtfaiye Müdürünün eğitim ile ilgili açıklamasında, boğulma,kırık-çıkık ve kanama gibi her türlü ilaçsız müdahaleyi, sağlık personellerigelmeden, itfaiyecilerin doğru bir şekilde yapmasının hayati önem taşıdığınavurgu yapılarak kırık yada çıkığı olan bir kazazedeye yanlış müdahaleninhayatına mal olabileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, itfaiye personelinin alacağıeğitimle, doğru yaklaşım ve doğru müdahaleyi öğreneceği ifade edilirken, sözkonusu eğitimin kazazedeye hiçbir zarar vermeden tekrar normal yaşamına geridöndürmeyi amaçladığı ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2015, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER