Ne yaptımsa çalışarak yaptım

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Salih Demir, gazetecilerle kahvaltı programında bir araya geldi.

Ne yaptımsa çalışarak yaptım
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Salih Demir, gazetecilerle kahvaltı programında bir araya geldi.
Zonguldak’ta görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir, basın toplantısına Konya’da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan pilotların ailelerine baş sağlığı diledi.
Türkiye’de yapılan her yatırımda AK Parti’nin imzası olduğunu söyleyen Salih Demir, “20 yıldan beri TSO’dan beni tanıyorsunuz. Ben her zaman potansiyeline güvendim. Ankara’ya ve Türkiye´ye taşımaya çalıştık. Bunu yaparken kamuoyuyla hep paylaştık. Zonguldak’a çok daha fazla hizmet edebilmek için aday adayı oldum. Önceki icraatları bildiğim için AK Parti’den aday adayı oldum. Türkiye’de yapılan her yatırımdan AK Partinin imzası var ve yapacakları icraatlara güvendiğim için AK Parti’den aday adayı oldum. Zonguldak’ın problemlerini çok iyi biliyoruz” diye konuştu.
“NE YAPTIMSA ÇALIŞARAK YAPTIM”
Zonguldak’ın kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için elini taşın altına koymaya hazır olan her kesimle işbirliği yapacağını dile getiren Salih Demir, şöyle devam etti:
“Yatırımcımızı, işçimizi, girişimcimizi, sanayicimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı herkesi can kulağı ile dinleyecek, uzlaşmayanı uzlaştıracağım. Tıkanan kanalları açacak, her kesimin Ankara’daki sesi, eli, kulağı olacağım. Yıllarca Sanayi ve Ticaret Odası’nda başarıyla yürüttüğüm misyonu milletvekilliğinde de hayata geçireceğim. Ben ne yaptımsa çalışarak yaptım, emek harcadım, alın terimle kazandım ve yaşadığım kente yatırdım, yaşadığım kentle birlikte büyümeye, bu toprakların insanlarıyla birlikte yeniye, daha iyiye ulaşmaya odaklandım. O nedenle vizyonumun temelinde hep çalışmak, hep liyakat, işi bilene teslim etmek oldu. Benim için çalışmak demek gönülden, özveriyle, sadakatle, bilgiyle çalışmak demektir. Hepimiz biliyoruz dünyanın hiçbir yerinde çalışmadan kazanmak mümkün değil. Zonguldak’ta yine çok çalışarak hep birlikte kazanacağız.”
PROJELERİNİ PAYLAŞTI
Zonguldak’ta merkez ve ilçelerin ‘Yeni Zonguldak’ yaklaşımda hep birlikte ele alınması gerektiğine dikkat çeken Mehmet Salih Demir, projelerini şöyle paylaştı:
“Bu kentin yapılan araştırma ve plan çalışmalarıyla ortaya konan, çözüm bekleyen birçok sorunu ve ihtiyacı var. Öncelikle bunların çözümüne odaklanacağız. Bunlardan öncelikle olarak tespit edilmiş olanlarını saymak istiyorum. Kent içinde yer alan sanayi kullanımlarının kent dışına taşınması, Kentsel alanların yaşanabilir hale getirilmesi, Tasman alanlarına yönelik tedbirlerin alınması, İş sağlığı ve güvenliğinin arttırılması, dezavantajlı kesime yönelik sosyal önlemlerin alınması, kadınların istihdam kapasitelerini arttırıcı tedbirlerin alınması, küçük ve dağınık arazi yapısının tarıma elverişli hale getirilmesi, kırsal alanda tarım dışı ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi. Hatalı kentsel kullanım ve sanayi kökenli çevre kirliliğinin önlenmesi. Çevre kirliliğine yönelik farkındalığın arttırılması. Geri dönüşüm sektörünün oluşturulması, Mobilya ve orman ürünlerin endüstrisinin geliştirilmesi. Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve KOBİ’lerin kapasitelerinin arttırılması. Filyos Vadisi Projesi’nin hayata geçirilmesi. Zonguldak’ın ulusal ve uluslararası ağlara entegrasyonunun sağlanması. Bölgesel ve kent içi ulaşım sistemlerinin iyileştirilmesi. Demirçelik sektörü ile buna bağlayan sanayinin güçlendirilmesi. Madencilik sektöründe verimliliğin sağlanması. Enerji verimliliğinin sağlanması. Kümelenme, endüstriyel simbiyoz ve markalaşma çalışmalarının başlatılması. Turizm bölgeleri arasında tematik rotaların belirlenmesi. Kalifiye personel eksikliğinin giderilmesi. Konaklamada kalite, kapasite ve çeşitliliğin arttırılması. Tanıtım ve markalaşma becerilerinin sağlanması. Bu saydığım temel başlıklar Zonguldak’ın uzun zamandır yapılan araştırmalarla saptanmış sorunlarıdır. Bunları çözmek için her türlü çabayı harcayacağım.”
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER