Operasyon ile ilgili ilk açıklama Çınar´dan

Zonguldak genelinde cemaate ait okul, kreş ve dershanelerde, terör örgütüne mali kaynak sağlandığı gerekçesiyle polis ve maliye tarafından arama yapıldı.

Operasyon ile ilgili ilk açıklama Çınar´dan
İHA - Zonguldak genelinde cemaate ait okul, kreş ve dershanelerde, terör örgütüne mali kaynak sağlandığı gerekçesiyle polis ve maliye tarafından arama yapıldı. 
Zonguldak Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan kararla sabah erken saatlerde belirlenen adreslere Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Siber Suçlarla Mücadele ve Maliye birimleri tarafından operasyon düzenlendi. Mahkeme kararıyla gerçekleştirilen operasyonda ekipler bilgisayar ve evrakları inceledi. Operasyon sırasında okula öğrencilerini kaydettirmek isteyen bazı veliler de geri dönmek zorunda kaldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Burhan Temel Çınar, “Sabah saat 09.00 itibariyle özel eğitim kurumlarımıza ait dershanelerimize ve okullarımıza arama için emniyetten arkadaşlar geldi. Bu arama kararının içeriği Fettullah Gülen Terör Örgütü’ne mali kaynak aktardığı yönündedir. Bu karar kapsamında okullara ait bilgisayarlar ve evraklar incelenmektedir. Biz kendi açımızdan yasaya ve mevzuata uygun olmayan hiçbir şey yapmıyoruz. Aramaya gelen memurlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kurumlarda arama çalışmaları ve incelemeler devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER