Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri başladı

Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri başladı.

Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri başladı


Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Bu yıl ilki gerçekleştirilen “Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri” başladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri” başladı. Şenlik Kapsamında konser verecek, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Almanya’daki kardeş kenti Düren Belediyesi’nde görevli delegasyonlar ve Basın Mensuplarının katıldığı Kahvaltılı programla başlayan etkinlik, Düzenlenen En güzel Çilek yarışması ile devam etti. Festivalin İlk günü kahvaltılı basın toplantısı düzenlenirken, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal ile Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve çok sayıda gazetecinin katıldığı Kahvaltıda şenlik için ilçemize gelen Düren Kenti Başkan Vekili ve Delegasyon Başkanı Paul Dündorf ve beraberindekiler misafir edildi. Ereğli’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Düren Kenti Başkan Vekili Dündorf, 7 müzisyenin yer aldığı 15 kişilik grup ile geldiklerini ifade ederek, “Nazik davetiniz için teşekkür ederiz. 2’li ilişkiler anlamında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önemli mesafeler alacağımıza yürekten inanıyorum, burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” sözleri ile konuştu. Başkan Uysal, bölge halkını şenliklere davet ederek, “Şenliklerimiz bir aydır devam etmekte, son 3 güne geldik. Daha çok sanat, müzik, spor ağırlıklı şenliklerimiz çeşitli konseptler altında devam edecektir. Tüm halkımızı bu şenliklerimize davet ediyoruz, bizleri yalnız bırakmasınlar diliyorum. Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Çin’den gelen misafirlerimiz var bir şenlik olacak” dedi. Şenliklerde sahne alacak Alman Müzik Gurubu, tanışma toplantısı sonrasında 3 şarkılık enstrümantal konser verdi.

Kahvaltının ardından Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal ve Kardeş kent Düren’den gelen misafirler ile birlikte, “Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kasımda yapılan ,En güzel Çilek yarışması’ na katıldı.

Atatürk Bulvarı sahil bandı mevkisindeki Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı söylendi.

UYSAL,ÖNEM VERİYORUZ,1 AYDIR ÇALIŞIYORUZ

Etkinlikte konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şenliğini oldukça önemli olduğunu söyledi. Şenlik hazırlıkların bir aydır sürdüğünü hatırlatan Uysal, “Bu sene ilkini gerçekleştiriyoruz. Biz, önem verdiğimiz bu etkinliklere bir aydır hazırlanıyoruz. Artık finale geldik ve gün boyu sürecek etkinliklerimiz olacak. Burada, Osmanlı Çileği üreticilerinin başarılı bir çalışması var. Onların dertleri ve sorunlarını biliyoruz. Osmanlı Çileği’nin de inşallah sertifikası alınacak. Hepinize, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇETİNKAYA’DAN UYSAL’A TEŞEKKÜR

Şenliklerin gerçekleşmesinde büyük paya sahip olan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür eden Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği Muhasip Sekreteri Şaban Çetinkaya ise yaptığı konuşmada, “Osmanlı Çileğine talep olmasına karşın üretimi ve fide temininde sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, “Bu sorunun Ereğli Belediyesi ortaklığı ile yapılacak çalışma ile giderileceğini söyledi.

ÇATUROĞLU, “ÇİLEĞİN ÜRETİLMESİ İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu da, Osmanlı Çileği’nin üretilmesi, yaygınlaştırılması için gerekli adımları atacağını ve bu konuda belediye ile işbirliği içinde olacağını ifade etti.

DERECEYE GİRENLERE ÇEYREK ALTIN

Şenlik etkinliğinde, daha önce yapılan ‘çilekli başta’ ve ‘bilgi yarışmasında’ dereceye girenlerin isimleri açıklandı. Yarışmalarda dereceye girenlere Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından ödülleri verildi. Yarışmaya katılan 20 çiftçinin ürettiği çileklerin en güzel olanları ise çoğu ziraat mühendisinden oluşan jüri üyelerince verilen puanlarla belirlendi. Yapılan puanlamada tat ve koku testlerini geçerek ilk üçe giren Osmanlı Çileği üreticilerinden birinci Galip Keskin, ikinci Meral Şahin ve üçüncü Emine Yaman oldu. Başkan Uysal, üreticileri çeyrek altınla ödüllendirdi. Gün boyu sürecek etkinliklerin ilk ayağının sergilendiği Amfi Tiyatro’da, Ereğli Belediyesi Halk Oyunları gösterileri ile Bosna-Hersek ve Azerbaycan halk oyunları toplulukları, yöresel dans gösterisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER