POSBIYIK; BENİM PARTİM, EREĞLİ HALKI..

POSBIYIK; BENİM PARTİM, EREĞLİ HALKI..

gundemeregli.com-Akarca ve Ömerli’de konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘Ben parti ayrımı yapmam. Benim partim öncelikle Ereğli halkıdır, onların mutluluğudur” dedi..30 Mart’tan sonra Türk Metal Ereğli Şubesinde başkanın değişeceğini söyleyen Posbıyık; “Bu çakma sendika başkanı 30 Marttan sonra değişecek. Yönetimden bir arkadaşımız gelecek ve Ereğli’de işçinin mücadelesini yine el ele biz vereceğiz” dedi.

Ereğli’nin duayen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mahalle mahalle geziyor ve halkıyla birlikte yeniden iktidara yürüyor..

Seçim gezilerini sürdüren Posbıyık, Akarca ve Ömerli Merkez Mahallesinde de kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından, sevgi gösterileriyle karşılandı.

Gittiği her yerde sevgi gören, vatandaşın ilgisiyle karşılaşan Posbıyık, parti ayrımı gözetmeksizin Ereğli’de herkese hizmet ettiğini ve vatandaşın mutluluğu için çalıştığını söyledi.

“BENİM PARTİM, EREĞLİ HALKI”

Posbıyık, seçimlerde yeniden el ele vereceklerini belirterek; “Ben hiçbir parti ayrımı falan yapmıyorum. Benim partim Ereğli halkı. Hiçbir zamanda parti ayırmadım, seçildiğim gün rozetimi çıkardım, milletime hizmet ettim. Herkese sevgiyle, saygıyla bakıyorum. Sizden gelin benim partime de geçin demiyorum ama bakın ülkemiz çok zor şartlardan geçiyor, bu hükumet ipleri kaçırdı elinden, güneyde Suriye’den gelen el kaideliler daha birkaç gün önce askerimiz ve polisimizi şehit etti, dün bir Suriye uçağını düşürdük savaş çanları çalıyor, PKK seçimden sonra özerkliği ilan edeceğim diyor. TV’lerde izliyorsunuz ayakkabı kutularından çıkan paraları, başbakanın oğluyla telefonda konuşmalarını biliyorsunuz. 30 Martta yapılacak seçimler yerel seçimler değil, CHP’nin, MHP’nin, AKP’nin seçimi değil, Türkiye’nin seçimi. Ülke kötüye gidiyor, bu hükumete 30 martta fren yaptıramazsak ülkeye diktatörlük gidiyor, twitter’ı kapattı, facebook’uda kapatırım diyor. Dedelerimiz, Ninelerimiz bu cumhuriyeti kolay kazanmadı. Cumhuriyet sayesinde bayrağımız dalgalanıyor, ezanımız okunuyor, Atatürk nutkunda bu günleri tarif ediyor, bu günlerde ne yapmamız gerektiğini tarif ediyor. Onun için el ele vereceğiz” dedi.

“ODABAŞ GİDECEK, ARALARINDAN BİR BAŞKAN SEÇECEKLER”

Posbıyık, Erdemir işçisine baskı uygulayan Sendika Başkanı Yusuf Ziya Odrabaş’ın 30 marttan sonra değişeceğini belirterek; “Bakın bu sendika yürüyüşler yaptırıyor, işçileri yürütüyor, Erdemirde çalışanlar benim kardeşim. Tabi ekmek parası, sendika yürüyün diyorlar yürüyorlar. Onlar sandıkta ne yapacaklarını bilir, Benim Türk Metal Sendikasıyla da problemim yok. Bunların başında çakma sendikacı var onu ayırıyorum bir kenara. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla sık sık görüşüyorum da. Çok değerli arkadaşlarda var aralarında. 30 Marttan sonra bu çakma sendikacıyı gönderiyorum, aralarında bir başkan seçecekler, yeni bir yönetim geliyor ve Ereğli belediyesiyle sendika el ele çalışacak, işçinin mücadelesini el ele vereceğiz. Yönetimdekiler benim arkadaşım ama bu çakma sendikacıda vicdan yok, bu fabrikayı AKP satmadı mı? Ereğli’yi bu duruma getirdi. Bu çakma sendikacı Hüseyin Uysal’ın elini kaldırıyor, ‘bunlara oy verin’ diyor. Sen nasıl bir sendikacısın, bu fabrikayı satan sizsiniz, Ereğli’yi bu hale getiren sizsiniz, işçinin cebinden yüzde 35’i aldınız, bunun yüzünden icraya düşen işçiyi işten atıllar ama bu çakma sendikacı Mehmet Azman’dan o tarihlerde iki daire aldı, bu nasıl vicdan, bunlar işçiye zulüm yapıyor. Ben Erdemir işçisine güveniyorum. Fabrikasını satan AKP’ye benim işçim oy vermez, sandıkta gereğini yapar. Bu baskıya da boyun eğmez..30 Mart’tan sonra bu çakma sendikacıyı Ereğli’den hep beraber göndereceğiz, hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Posbıyık, mahallelerde halkın gösterdiği teveccühe teşekkür ederek; ‘Hedefimiz yüzde 75 oy ve 31 Meclis üyesi” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER