“SAĞLIK İÇİN HAREKET EDELİM”

“SAĞLIK İÇİN HAREKET EDELİM”
gundemeregli.com-Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr.Özkan Albas, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Dr. Özkan Albas yaptığı açıklamada “ 2001 yılından beri bakanlığımız önderliğinde 3-9 eylül tarihi “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlanır. Hareketsiz yaşam, günlük alışverişini bile bilgisayar başında sanal marketlerden gerçekleştiren modern toplum için en önemli problemlerin başında yer almaktadır. Fiziksel inaktivite dünya geneli ölümlerin yüzde 6’sının nedeni olduğu gibi obezitenin, diyabetin ve kalp hastalığının da önemli bir nedenidir.Çocukluk çağından itibaren düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek, en azından her birey için günlük bedensel aktivite miktarını arttırmak bireysel sağlığımızın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık sorunlarının azaltılması konusunda oldukça büyük öneme sahiptir. Fiziksel aktivite hem bedensel hem de ruhsal sağlığımız için faydalıdır” dedi.
Fiziksel aktivitenin düzenli yapıldığı zaman gelecekte ki yaşantımıza da olumlu etkileri olur diyen Dr. Özkan Albas:” Haftada 3-4 kez yapılan, 30-60 dakikalık tempolu yürüyüş bile genellikle sağlığımız üzerinde olumlu etkileri açığa çıkarmaya yeterlidir. Gereksinime uygun, eğlenceli ve sürekli yapılabilecek aktiviteler seçilmelidir” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER