SÜRÜCÜLERİN KANTAR KABUSU BİTTİ

Sürücülerin kantar kabusu bitti. Artık kantar kaldırıldı. Araçlar bölgeden teğet geçiyor.

SÜRÜCÜLERİN KANTAR KABUSU BİTTİ
gundemeregli.com-

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Ulaştırma Bakanlığı ile mahkemelik olmasına sebep olan Göktepe Mevkiinde bulunan kantara Bölge İdare mahkemesi yolu gösterdi.   Kantar artık Göktepe de hizmet veremeyecek ve bu bölgeden Akçakoca’ya alınacak.

Ticari araçlara kestiği ağır cezalar ile sürekli gündeme gelen Ereğli-Alaplı arasındaki kantar, Ereğli Belediyesinin açtığı davanın kazanılmasıyla faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.  Bölgede bulunan hafif ve ticari araçlar artık kantar girmek zorunda kalmayacak.

Kdz. Ereğli belediyesi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ait İlçeye bağlı Göktepe mevkiinde bulunan kantarı kaldırdı.

Belediye astığı afiş ile de kantarın kaldırıldığını ve yerine plaj tesisleri yapılacağını duyurarak ilan etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ta beraberinde CHP´li Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte kantarın bulunduğu alana giderek basın toplantısı düzenledi.

Posbıyık düzenlediği basın toplantısında kantarın başka bir bölgeye kaldırılması amacıyla Bölge idare Mahkemesine yaptıklarını başvuruya atıfta bulundu.

-----Ereğli ve Alaplı arasındaki büyük tartışmalara neden olan kantar Ereğli Belediyesinin girişimleri ile ilk önce mühürlendi son olarak da tamamıyla kapatıldı.

Posbıyık durumu sürücüler için büyük bir kabus olan kantar için alınan kararın hukukun üstünlüğünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Açmış olduğumuz davayı kazandık. 938 parsel bir pafta 14 Bin 273 metrekarelik bu maliye hazinesinde burası imar planında plaj alanı olarak görülmektedir.  Belediyemizde 25 Temmuz 2011 tarih ve 1152 sayı ile mal müdürlüğünden halk plajı olarak kullanılmak üzere tahsis etmiştir.  Zonguldak İdare Mahkemesinin 26 Ekim 2011 tarih 1708 sayılı kararı ile kantar faaliyeti durdurulmuştur.” diye konuştu.

Posbıyık Aqua Park ve plaj tesisi yapılacak olan alanın yaz kış hizmet vermesi amacıyla proje hazırlığı içersinde olduklarını ve bölge için büyük bir kazanım olduğunu kaydetti.

Bu karar üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı 13. Bölge Müdürlüğü Ereğli Belediyesine bir yazı yazarak belediyenin mühürlediği binada demirbaşların çıkarılması için mührün sökülmesini ve binanın boşaltılacağını ifade etti.

Hayata geçen bu karar ile bölgeden geçen tonajlı araçlar Göktepe mevkiinde bulunan kantarın kaldırılması ile bölgeden teğet geçecek.

Bilindiği gibi kantar Ereğli ve Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın da sürekli gündemindeydi.  Bölgeden geçen ticari araçlar kantar görevlileri tarafından kantara sokularak tartılıyor, tonajı fazla olan araçlara ağır cezalar veriliyordu.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 10:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nadir punar
Nadir punar - 6 yıl Önce

Transit kamyonetlere de kantara girmesi kalktı mı

SIRADAKİ HABER