ÖRNEK OKUL OLMA YOLUNDA

ÖRNEK OKUL OLMA YOLUNDA

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Pınarcık Ertuğrulgazi İlkokulunda her şey 2010 yılında başladı. Okulda ki sorunlar tespit edildikten sonra kurulan TKY ekibi kolları sıvadı. TKY Ekibi 3 yıl gibi kısa bir zamanda okulun bahçe parkelenmesi ,okula kalorifer sisteminin kurulması , tüm camların değiştirilmesi gibi köylünün ve hayırsever vatandaşların desteği ile okul A’dan Z’ye değiştirdi. Küçük bir köy okulu olmasına rağmen sınıflar tüm teknolojik imkânlarla donatıldı. Okula öğrencilerin bedensel gelişimlerini arttıracak ve güzel vakit geçirmelerini sağlayacak basketbol, voleybol, sek sek, badminton gibi alanlar yapıldı. Şimdi okul Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Projesi için hazırlanırken, Okul Müdürü Ömer Altunbaş , sınıf öğretmeni Semiha Yıldırım, Anasınıfı Öğretmeni Vildan Çetrefli hazırladıkları etkinlikle Ereğli Milli Eğitim Müdürü M.Naci Kılıç, Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Üçler Sarıkaya ,TED Koleji Müdür Selim Aslankaya, İzmirlioğlu Okulu Öğretmeni Selçuk Sarıca ile bazı davetlilere yaşanan bu süreci anlattılar.

Ardından okula katkıları sebebiyle TED Koleji Müdürü Aslankaya ile İzmirlioğlu Okulu Öğretmeni Sarıca’ya protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Ömer ALTUNBAŞ yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi “Öncelikle okulumuz Kdz Ereğli ilçesinde bağlı merkeze 15 Km. uzaklıktaki birleştirilmiş sınıflı küçük bir köy okuludur.Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız bu okullara sorun olarak baktıklarından çocuklarını merkez okullarda okutmak için taşındıklarını bilmekteyiz.Biz burada bu algıyı değiştirmek ve sosyal bir soruna neden olan göçü engellemek için okulumuz Tky ekibi olarak 2011 yılından itibaren çalışmalara başladık.Sonuç olarak 2010 – 2011 yılında 30 olan okul mevcudumuz 2013 -2014 yılında 50’ye kadar yükselmiştir.Buda bizim bu çalışmalarımızın ne kadar doğru olduğunu göstermektedir.

“ZONGULDAK’TA İLK DEFA BİRLEŞTİRİLMİŞ BİR SINIF BEYAZ BAYRAK ALMIŞTIR”

2010 yılında tuvaletleri kullanılmayan , Okul bahçesinin tüm kış çamur olduğu ,okul çatısının her yağmurda aktığı ,hiçbir hijyen standartlarına uymayan okulumuz Tky ekibimizin 3 yılda yapmış olduğu çalışmalar meyvesini vermiş ve 2013 yılında şimdiye kadar Zonguldak’da Beyaz Bayrak alan tek Birleştirilmiş sınıf olarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

“ÖĞRENCİLERİMİZ KÖY OKULLARINA GÖSTERİ YAPMAYA GİDİYORLAR”

Gölge Oyunu projelerimizle Okulumuzda okuyan öğrencilerimizin özgüvenini arttırmak ve başarabilirim duygusu kazandırmak amaçlanmıştır.Proje kapsamında 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz önceden belirlemiş olduğumuz 15 tane köy okuluna gölge oyunu yapacaklar.Bu sayede öğrencilerimizin hem özgüveni artacak , hem milli kültürümüzün bir parçası olan gölge oyununu yaşayarak yaşatacak hem de gitmiş oldukları köylerdeki öğrencilere örnek olacaklardır.İlk gösterimizi düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikle tanıttık ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz’den de tam destek aldık.Bu oyunda sadece Hacivat , Karagöz değil Arap ,Zenne ve Laz da kullanılarak gölge oyunumuza zenginlik katılmıştır.

“ÇOCUĞUMLA OKUYORUM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Hepimizin bildiği gibi Türkiye’ deki en büyük sorunlardan biri okuma alışkanlığımızın olmamasıdır.Türkiye’de değilse bile okulumuzda bu sorunu çözmek istedik ve ‘Çocuğumla Okurum’ projesini geliştirdik.Ted Koleji ve İzmirlioğlu İlkokulu’nun destekleriyle köyümüze velilerimizin faydalanabileceği 800 kitaplık bir kütüphane kurduk.Pojemiz başlayalı 40 gün olmasına okulumuz velileri 20.000 sayfa okuyarak bizim bile hayal ettiğimizin ilerisinde bir tablo oluştu.Bu projenin çocuklara olan etkisine gelince 1 dakikada okudukları kelime sayıları neredeyse 2 katı arttı ve derse olan ilgileri de fazlalaşarak her konuda daha başarılı olmaya başladılar.Bugün İlçe Milli Eğitim Müdürümüz M. Naci KILIÇ eşliğinde en çok okuyan 3 velimize ödül verildi.

AKILLI DUVAR PROJESİ MEYDANA GETİRDİK

3. olarak Akıllı Duvar Projesini gerçekleştirdik.Bu projede macımız öğrencilerimizin bireysel becerilerini geliştirip aynı zamanda Milli Bayramlarımızı ve Milli Kahramanlarımızı unutulmamasını amaçladık.Okul çevre duvarlarına öğrencilerimizle birlikte Milli Kahramanlarımızı , Milli Bayramlarımızı simgeleyen resimleri çizerek boyadık.Böylece bunları sadece öğrencilerimize değil köy halkımızın öğrenmesini ve fark etmelerini sağladık.

BU BİZİM BAŞARILI OLDUĞUMUZUN BİR GÖSTERGESİDİR

Sonuç olarak okulumuz; Pınarcık köyünde , birleştirilmiş sınıflara olan ön yargıyı kırmış ve okulumuz birlik ve beraberliğin göstergesi olmuştur.2010 yılında kutlanan ulusal bayramlarımıza öğrenci velileri bile iştirak etmezken 2013 yılında düzenlediğimiz her kutlama halkımızın büyük ilgisine mahzar olmuştur.Buda Tky Ekimimizin başarılı olduğunun en büyük göstergesidir.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 15:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet okur
mehmet okur - 10 yıl Önce

Bu köyün dernegi boyle devam ettigi surece okul örnek okul köyde örnek köy olarak buyumeye devam eder emegi gecen herkese helal olsun

SIRADAKİ HABER