TEM OTOYOLU´NDA AKIL ALMAZ KAZA

Kocaeli TEM Otoyolu´nda, alkollü ve aşırı süratli seyreden sürücünün kullandığı lüks otomobil seyir halindeki bir TIR´a arkadan ok gibi saplandı. Kazada araç sürücüsü ağır yaralanırken, TIR´a saplanan otomobil bulunduğu yerden saatler süren çalışmalar sonucu ancak çıkartılabildi.

TEM OTOYOLU´NDA AKIL ALMAZ KAZA
gundemereğli.com-
67 TT 734 plakalıotomobili ile TEM Otoyoluİstanbulistikametine giden Tahir Ç. (25) aşırı hızın etkisi ile direksiyon hakimiyetini kaybederek önce bariyerlere ardından, o anTIRparkından çıkan aynı istikametteki Tevfik Ç. idaresindeki 54 RC 557 plakalı TIR´a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ilelüksotomobilin neredeyse tamamı TIR´a saplanırken, araçsürücüsü Tahir Ç. otomobilde sıkıştı. Sıkışmanın etkisi ile otomobilde çıkanyangındiğer sürücüler tarafından söndürülürken,şoförmahallinde tamamen TIR´ınaltında kalan Tevfik Ç.itfaiyeekiplerinin yoğun çabaları sonrası sıkıştığı yerden çıkartıldı. Ağır yaralanan sürücüye ilkmüdahale112 ekipleri tarafındanolayyerinde yapılırken, Tevfik Ç. 112 ekipleri tarafından Umuttepe TıpFakültesiHastanesi´ne kaldırıldı.

Öte yandan olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri, TIR´ın altına gömülen otomobili çıkartmakiçinçalışma başlattı. Aşırı sürat nedeniyle neredeyse tamamen TIR´ın altına giren otomobili kurtarmak için defalarca halat bağlayan itfaiye ekipleri uzun süre başarılı olamadı. İtfaiye ekipleri, otomobili yaklaşık bir saatlik bir çalışma sonrası TIR´ın altından ancak çıkartabilirken,hurdaya dönen otomobilin şoför mahallinde bulunanalkolkutuları dikkat çekti.

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Gültepe Mevkii yaklaşık yarım saat trafiğe kapatılırken, hastaneye kaldırılan sürücü Tahir Ç.´nin hayatitehlikesinindevamettiği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER