Toyota C-HR Zonguldak’taki ilk sahibine teslim edildi

Toyota C-HR Zonguldak’taki ilk sahibine teslim edildi

Toyota C-HR Zonguldak’taki ilk sahibine teslim edildi

Toyota’nın tüm dünyada merak ve heyecan içinde beklenen modeli C-HR, bazıAvrupaülkeleriyle eşzamanlıolarak Türkiye’deki ilk kullanıcılarına dateslim edildi. Türkiye’de üretilen Toyota C-HR’ıilk sahiplerine ulaştırmakiçin Türkiye’deki tüm Toyota Plazalarda olduğu gibi Zonguldak Toyota PlazaGöktepe’de de bir tören düzenlendi. Henüz tasarım aşamasındayken bile, ToyotaC-HR için sıraya giren otomobil tutkunları, yeni otomobillerini ilk gördüklerindehayranlıklarınıgizleyemediler. Eşsiz tasarımı, donanım ve teknolojiközelliklerinin yanında Toyota’nın yeni dizayn anlayışının da ilk ipuçlarınıverenC-HR’ın koltuğuna oturan ErolŞahin bu üstün otomobilin Zonguldak’taki ilksahibi oldu.

Toyota C-HR’ın ilk teslimatıiçin Zonguldak Toyota Plaza Göktepe’dedüzenlenen törende bir konuşma yapan Toyota Plaza Köşkdere Genel Müdürü AtalayGöktepe, uzun zamandır bu anıbeklediklerini belirterek “Hem bizler, hemde müşterilerimiz büyük heyecan ve mutluluk yaşıyoruz. Toyota’nın hedefiTürkiye halkıiçin de en iyi otomobilleri üretmek ve markamızıTürkiye’ninen sevilen markasıyapmaktır. Toyota C-HR ile yükselen bu hedefte kilitrol oynayacağına inanıyorum. Üstelik Toyota C-HR’ın Türkiye’de üretiliyor olmasıbizeçok büyük bir mutluluk ve gurur veriyor” dedi.

Toyota C-HR’ın Zonguldak’taki ilk sahibi olan ErolŞahin de, tasarımı,konforu, teknolojisi ve sürüşkeyfi ile bilinen Toyota kalitesini yaşayacakolmaktan mutluluk duyduğunu belirterek “Toyota C-HR’ın hayran bırakan stili çoketkileyici. Böyle bir otomobile sahip olduğum için çok mutluyum. Tümözellikleriyle mükemmel bir otomobil olan Toyota C-HR’ıkullanmakgerçekten büyük bir ayrıcalıkmış”şeklinde konuştu.

Crossover Segmentinde Yepyeni Bir Tasarım

Hatchback otomobillerin dinamizmiyle SUV sınıfına özgü güçlü duruşu buluşturanC-HR, Toyota’nın yeni nesil Keen Look tasarım yaklaşımının daha da gelişmişhaliniyansıtıyor. Toyota C-HR’ın dinamik yapısında ön tasarımında olduğu gibi arkabölümde de sert ve köşeli hatlara yer veriliyor. Arka cam ve stopların bir kısmıilebirlikte açılan bagaj kapağının ardında ise 5 kişinin bagajınıalacak genişbiralan bulunuyor.

Yüksek malzeme kalitesiyle etkileyici bir iç tasarım

Toyota ‘Sensual Tech’ adınıverdiği yeni iç mekan tasarım konseptiyleteknoloji, fonksiyonellik ve görselşöleni Toyota C-HR’da bir arayagetiriyor. Sürücü ve yolcularımodern, çekici ve son derece ferah birkabin karşılıyor. Sınıfının en iyi kalite algısını(SQ-Sensory Quality)hedefleyen Toyota C-HR’ın premium kokpit mimarisi yüksek kalite algısınıkarakteristiközellikleriyle öne çıkarıyor. Dışgövdede kullanılan elmas tasarımı; kapıdöşemelerinde,tavan döşemesinde, JBL marka hoparlör kapaklarında ve analog göstergelerinibresinde de kullanılıyor.

Toyota C-HR’da son derece zengin bir ekipman seviyesi sunuluyor. En üstdonanım seviyelerinde;ısıtmalıkoltuklar, akıllıgirişsistemi,karartılmışyan ve arka camlar, yarıparçalıderi koltuklar, KolayAkıllıPark Destek Sistemi (S-IPA), 18 inç alüminyum alaşımlıjantlarve çift renkli gövde gibi özellikler bulunuyor.

Çok GelişmişMotorlar

Toyota C-HR bir önceliği de sürüşkeyfi ile yakıt ekonomisini buluşturanyüksek verimlilik seviyesine sahip motorlara veriyor. 1,2 litrelik turbobenzinli motor yüksek yakıt verimliliği vaat ederken hibrit versiyonu ise yakıtverimliliğine yeni bir boyut kazandırıyor ve son derece sessiz ve sarsıntısızbir sürüşün önünü açıyor.

1,2 litrelik turbo benzinli motor 116 HP güç ve 185 Nm tork üretiyor. 100km’de ortalama 5,9 litre yakıt tüketen motor ortalama 134 gr/km CO2salınımdeğeriyle çevreci ve tutumlu bir yapıvaat ediyor.

122 HP güç üreten yeni hibrit motor 1.8 litre VVT-i motora sahip. Toyota’nıngelişmişhibrit güç ünitesi, sadece daha yüksek bir verimlilik seviyesisunmakla kalmıyor aynızamanda çok daha etkin bir performans sağlıyor. Yapılanoptimizasyonlar sayesinde termal verimliliği yüzde 40 iyileştirilen (benzinlibir motor için dünyanın en iyi değeri) motorla Toyota C-HR 3,8 lt/100 kmortalama yakıt tüketirken 86 gr/km ortalama CO2emisyon salınımıgerçekleştiriyor.

Lansmana Özel Fiyatlar

Toyota C-HR’ın 1,2 litrelik turbo benzinli motor versiyonu 83 bin 850TL’den, 1,8 litre VVT-i yeni hibrit motora sahip versiyonu ise 98 bin TL’den başlayanlansmana özel fiyatlar ile Türkiye’deki tüm Toyota plazalarda yeni sahiplerinibekliyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER