Türkiye’de ilk kez yapılan milli bir proje

Türkiye’de ilk kez yapılan milli bir proje

Türkiye’de ilk kez yapılan milli bir proje

TürkiyeEmekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)Kdz. Ereğli şubesinde TEMAD üyelerineTEMAD’ın faaliyetleri ve TEMAD’ın ekonomik ve kurumsal vizyonu hakkında bilgivermek amacıyla bir sunum düzenledi. Öğretmenevinde düzenlenen sunuma, TürkiyeEmekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)Genel Başkanı Ahmet Keser, TürkiyeAstsubaylar Derneği İktisadi Teşekküllerden Sorumlu Genel Başkan YardımcısıMehmet Yağcı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz Ereğli İlçe Başkanı TemelŞahin ve üyeler katıldı. Sunum öncesi TEMAD’ın eski üyelerine rozet ve çiçektaktim edildi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD)Genel Başkanı Ahmet Keser gerçekleştirdiği sunumun ardından gazetecilereaçıklamada bulundu. TEMAD olarak 7 aydır çalışma içerisinde olduklarını,TEMAD’ı Şube, Şube tanıtmaya çalıştıklarını ve bu amaçla ilçede olduklarınıbelirten Keser yaptığı açıklamada şunları söyledi;

7aydır çalışmamız var, 7 aylık çalışmayı da şube, şube tanıtmaya çalışıyoruz.Buraya da o amaçla geldik. Şu an Projelerimiz bizim öncülüğümüzde devam ediyor.Üyelerimize uygun fiyatlı prestij konutlar üretilmesini sağlıyoruz. Bunu da Kooperatifsistemi ile yapıyoruz, ilk ve tek olarak diğer stratejik ortaklarımızlabirlikte. Ankara’da Aqua Modern Ankara projesi olarak yapıyoruz, Çünkü %55yeşil alan %20 ‘si su, % 25’i inşaat alanı olan Türkiye’de ilk ve tek Avrupafonundan destek alan içerisinde butik hayvancılığı ve tarımsalı olan organiktarımsal ürünlerin yetiştirebileceğimiz 800 konutlu bir projeye imza attık,

BÜTÜN MEDYA OLUŞUMLARIMIZI HAZIRLIYORUZ

TEMAD olarak medya grubumuzun altyapısını oluşturuyoruz, ,bunların alt yapı çalışmalarını yaptık, çok yakında IPtelevizyon yayınına geçeceğiz. Elektronik dergilerimizi ve diğer bütün medya Oluşumlarımızıda hazırlıyoruz.

VAKFINTEMELLERİNİ YAVAŞ YAVAŞ ATMAYA BAŞLADIK

En büyük hedeflerimizden bir tanesi vebizim için çok önemli olan Türk Emekli Astsubayları Derneğine ait birüniversite kurulması, ikinci aşamada ise ,yaşlı bakım evlerinin huzur evlerininkurulması öğrenci yurtlarının kurulması. Bunu da vakıflaşarak temelleriniatacağız. Vakfın da temellerini yavaş yavaş atmaya başladık, alt yapıyıoluşturuyoruz, bundan sonra da üst yapıyı oluşturup ordu mensuplarımızı, subayastsubay, uzman gibi bir ayrım yok, hepimizin amacı TEMAD’ın çatısı altındabirleşmek çünkü biz bir aileyiz.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ YAPILAN MİLLİ BİR PROJE

Türkiye’de ilk kez yapılan milli birproje var; bu projede lisanlı ürün depoculuğu. Şuanda Türkiye’de zeytindepolama süresi 3 ile 6 ay, biz bunu 18ile 24 aya çıkarmak istiyoruz, çünkü bizdeki ürün çok kısa sürelisaklanabildiği için İspanyollar, İtalyanlar, Fransızlar ve Yunanlılar ürünümüzü1,5 ila 3,5 arasında toptan alıyor ve ülkesine götürüyor. Bunu 16 aya kadarsaklayabiliyorlar. Bizim zeytini soframıza getiren işleyiciler 6 aydan sonrasürekli yurt dışından almak zorunda kalıyorlar. Türkiye’ye ve işleticiyemaliyeti 3,5 liraya verdiğimiz zeytini 13 liraya, devletin resmi rakamları,asgari minimum, 20 liraya 25 liraya çıkıyor, çünkü; Zeytin bir sezon var, bir sezon yok , Biz bunun depolamasını yaptığımız ve belirli fermantasyondangeçirdiğimiz zaman 24 aya kadar saklayabileceğiz. O zaman zeytin dışarıgitmeyecek ülkemizde kalacak biz de dövizimizi dışarıya vermeyeceğiz. Böyleolunca üretimiz kazanacak, depolama kazanacak, üreticimiz kazanacak,işleyicimiz kazanacak ve ülkemizde hep beraber bir ekonomik getiri yaratacağız.Zeytin dünya da çok stratejik bir öneme sahip. Zeytinin Dünya’da üçüncüsıradaki üreticisi Türkiye. Bu kadarstratejik bir ürünümüzü dışarıya çok ucuz maliyete verip sonra çok pahalı birmaliyete almak bizim ne milli çıkarımıza ne de şahsi çıkarımıza. Biz bunuülkemizde yapacağız ve bunun süresini uzattıkça da kooperatifimize üye olankişilere de 2 ile 3,5 yıl sonra kar payı vereceğiz.

HİÇ KİMSEBİR LİRA VERMEDEN KOOPERATİFE ÜYE OLABİLECEK

En önemli konu İspanyollar ,İtalyanlarve sivil toplum kuruluşları bayanlaraçok fazla tarımsal destek verdikleri için bunları bayanlar ele almışlarve bunları bayanlar yapıyorlar. Biz de bunu Avrupa Tarımsal Destekleme Fonundankarşılıksız olarak hibe şeklinde bayan üyelerimize yani şehit gazilerimizin eşleri, çocukları, çalışanastsubaylarımız var, subaylarımız, var uzmanlarımız var, eşleri çocukları,tamamen bayanlarımıza karşılıksız bu krediyi Tarım Bakanlığı kanalı ilesağlıyoruz ve hiç kimse bir lira para vermeden bu kooperatife üye olacaklar, bukooperatiften 2 ila 3,5 yıl sonra kar payı elde edecekler.

SAYINCUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZ BU PROJEYİ DESTEKLİYOR

Şuan ki ilk aşamada Manisa’nınAksihar ilçesinde depolama sahasını tespit ettik, Mart ayında anlaşmalarıyaptık, önümüzdeki aydan itibaren de işlemlerini başlatıyoruz. Üye kayıtlarımızson hızı ile devam ediyor. Ülke genelinde 100 tane şubemiz var. Bunun bir ayağıda özel harekat polislerimiz, gazilerimiz ve şehitlerimiz ağırlıklı olduğuiçin, özel harekat polislerimizin yetimleri dulları veya gazilerimizin eşleride katılmış olacaklar. Yani ülkemizde eli sürekli taşın altında olan bizlerinekonomik olarak ta rahatlamamızı sağlamak ,Sivilde de sanayici ve iş adamlarıgrubumuz ayrı, o grupta hem bize finansal destek hem de işletimsel destekveriyorlar , Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımız veBakanlarımız ’da bu projeyi destekliyorlar. ‘’


Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER