YARIŞMAK İÇİN TÜRKİYEYİ SEÇTİ

YARIŞMAK İÇİN TÜRKİYEYİ SEÇTİ
gundemeregli.com-Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası´nda yarışmak için Belçika’dan Türkiye’ye gelen milli motosiklet sürücüsü Sezgin Güney, Türkiye adına yarışmanın gurur verici olduğunu söyledi.
Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası’nda yarışmak için hafta sonu Belçika’dan Türkiye’ye gelen milli motosiklet sürücüsü Sezgin Güney, karayolu ile getirdiği motosikletlerinden birini gümrükten sokamadığını ifade etti.
Belçika’da yaşayan ve daha önceki yıllarda yarışlara Belçika adına katılan Sezgin Güney, geçen yıl gelen bir teklif üzerine Türkiye’nin lisanslı sporcusu olmayı kabul ettiğini belirtti. Güney, ülkesini çok sevdiğini ve Türkiye adına yarışmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Üç bin kilometre yol kat edip 40 saat süren yolculuğun ardından Belçika, Almanya, İsviçre, Bulgaristan, Sırbistan ve Bosna Hersek gibi ülkelerin gümrüklerinde hiçbir sorunla karşılaşmadığını belirten Güney, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edirne Kapıkule Gümrüğü’ne geldiğimizde kişi başına sadece bir motor sokabileceğimiz söylendi. Arkadaşlarımız lisanslarımı, bütün evrakları göstermelerine rağmen araçta iki kişi olduğu için sadece iki motorumun girişine izin verdiler.”

YARIŞMAK İÇİN TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ
Anne ve babasının memleketi Zonguldak’ın Ereğli İlçesine gelen Sezgin Güney, yarışlara Türkiye adına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben, Belçika’dan geliyorum. Daha önce Belçika adına yarışıyordum. Burada tanıştığım bir motosiklet dergisinin sorumlusu Türkiye’de yarışmamı istedi. Ben de kabul ettim. 2012 yılında İstanbul Park’ta bir yarışa geldim. Bu yarışı kendi kategorimizde birinci bitirdik ve başarılı olduk. Daha sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkilileri ile görüştük. Benden Türkiye adına yarışmamı istediler. Bu benim için en büyük mutluluktu. 2013 yılında Türkiye adına yarışmak için yola çıktık. Daha önce Belçika adına, Belçika ve Hollanda da yarıştım. Anne ve babam Türk olduğu ve benim içinde gurur verici bir durum olduğu için Türkiye’yi temsil etmek istedim. Şu an Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinde Türkiye adına yarışıyoruz. Belçika’da ilk sene 5-6 kez birinciliğim oldu. 2. ve 3.’lüklerim oldu. En kötü sıralamada dördüncülükle bitirdik. Sene sonunda Belçika şampiyonasını 3. bitirdik. Türkiye’deki hedefim beş birincinin arasına girmek. Seneye de Türkiye Şampiyonu olmayı düşünüyorum.”
Güney, Belçika’dan Türkiye’ye gelene kadar 7 ülkeden geçtiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Ekibim buraya gelirken 3 bin kilometre yol geliyor ve 40 saat sürüyor. İki yarış motorumuz ve pistlerde bize yardımcı olan bir motorumuz var. Bize lazım olan bir motorumuzu gümrükte kilitlediler. Gümrüktekiler, ‘Bir kişinin üzerine ikinci motoru sokamayız’ dediler. Şansımıza araçta iki mekanikler vardı, iki motoru getirebildik. 3. motorumuz orada kaldı. Avrupa ülkelerinde zaten sıkıntı olmuyor. Sırbistan dahil diğer Avrupa ülkelerinden geçtik. Avrupa ülkelerinde zaten kayıtlı değiller. Kayıtlı olmamamıza rağmen sorunsuz gümrüklerden geçtik.
Kendisinin Türkiye adına yarışlara katıldığını belirten Güney “Bize yol gösterilmesini ve kolaylık sağlanmasını istiyorum” dedi.
Sezgin Güney, Belçika’dan Türkiye’ye gelişlerinin 2 bin 500 -3 bin Euro’ya malolduğunu belirterek sponsor bulmakta zorlandıklarını söyledi.

FEDERASYON YETKİLİLERİNİN YARDIMCI OLACAĞINA İNANIYORUM
İstanbul’a giderek federasyon yetkililerine durumu anlatıp yardım isteyeceğini söyleyen Güney, federasyon yetkililerinin kendilerine yardımcı olacağına inandığını ifade etti.
İstanbul’da iki yarışa iki ayrı kategoride katılacağını belirten milli motosikletçi Sezgin Güney, sözlerine şu şekilde sürdürdü: “Bir yarış Türkiye federasyon kupası için diğeri de GP Türkkupası oluyor. Sabahtan bir kategori, öğleden sonrada ikinci kategori için yarışacağız. Toplam 10 yarışımız olacak. Bir yarışımız ise 15 Eylül’de Dünya Şampiyonası için olacak. Şu an biz bütün yarışlara Kdz. Ereğli Belediyespor yarışçısı olarak katılıyoruz. Hedefim hem Türkiye, hem Belçika hem de diğer ülkelerdeki tüm yarışları birinci sırada bitirmektir. Türk bayrağını ve Türk insanını bütün ülkelerde en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.”
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER