Zonguldak Emniyeti Bayrama hazır

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında alınacak tedbirleri açıkladı.

Zonguldak Emniyeti Bayrama hazır
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında alınacak tedbirleri açıkladı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü kent merkezinde asayişi 347 polis ile sağlayacak
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü 19 Eylül Cumartesi gününden itibaren başlayan Kurban Bayramı tatili sebebiyle vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek olayları önlemek ve oluşabilecek olaylara anında müdahale edebilmek amacıyla oluşturulan özel ekipler ile genel güvenlik önlemlerine ek olarak bir dizi tedbirler aldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü ve diğer birimler; il merkezinde meydana gelebilecek olayları önlemek ve oluşabilecek olaylara anında müdahale edebilmek için resmi ve sivil ekiplerin devriye hizmetlerinin yanı sıra yaya devriye ekipleri de görevlendirildi. Zonguldak halkının yoğun olarak bulunduğu; alışveriş merkezleri, tren garı, otogarlar, mezarlıklar, camiler, hayvan pazarları ve kurban kesim yerlerinde sahte para ve dolandırıcılık, para ve hayvan hırsızlığı, yankesicilik, kapkaççılık ve diğer asayiş olaylarına karşı ekip ve personel sayısı maksimum düzeye çıkartıldı. Bayram namazı itibariyle yoğun bir şekilde görev yapacak olan takviye ekipleri tarafından silah atma olaylarına karşı da tedbirler alındı.
Şehir İçi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, Zonguldak’ta bulunan alışveriş ve eğlence merkezleri, gar, otogar, cami, mezarlıklar, halkın yoğun olarak bulunabileceği kurban satış-kesim yerleri ile Gazipaşa caddesi, Uzunmehmet caddesi, Soğuksu Cumhuriyet caddesi, Milli Egemenlik caddesi, Acılık İstasyon caddesi ve çevre yolu, Ankara yolu Bülent Ecevit caddesi gibi araç yoğunluğunun fazlaca bulunduğu ana arterlerde, kavşaklarda ve güzergâhlarda ek tedbirler alındı.
Ayrıca, iller arası seyahatin yoğun olması sebebiyle otobüs denetimlerinin en üst seviyede denetlenmesi için otogarda bulunan personel sayısı arttırıldı. Zonguldak’ın tüm ana cadde kavşaklarda kurulu bulunan KGYS kameraları ile trafik kazaları ve trafik tedbirlerine ilişkin her türlü önlemler alındı.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Ankara yolu 69 Ambarları’nın yanında bulunan kurban satış alanı, kurban kesim alanı olarak belirlenen Çaydamar mevkiinde bulunan Belediye Mezbahanesi, Bağlık Yeni mahalle Asfalt Tesislerinde bulunan kurban kesim alanı ve sorumluluk alanlarımızda bulunan diğer kurban satış ve kesim noktalarında sabit trafik ekibi konuşlandırılacak, Asma Asri Mezarlık mevkiinde takviye ekip bulundurulacaktır. Ayrıca bu noktalarda yaya trafik polisleri görevlendirilerek trafik akışının rahat ve sorunsuz olması sağlanacaktır. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzce; Özellikle kurban satış yerleri ve alışveriş yerlerinin yoğun olduğu bölgelerde sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı halkımız bilgilendirilmiştir.KOM Şube Müdürlüğümüzce; Son günlerde artış gösteren bonzai ve uyuşturucu kullanımı ile ilgili uyuşturucu tacirlerine karşı oluşturulan Narkotik ekipleri ve diğer ekiplerle gerekli önlemler alınmıştır. Özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılan ve kaçak yollarla ülkemize girişi yapılan 10 numara yağ konusunda denetim ve operasyonlar arttırılmıştır; sahte para ve hayvan kaçakçılığına karşı ekipler oluşturulmuştur” ifadeleri yer aldı.
Bu kapsamda İl merkezinde alınan tedbirlerde; 20 Şehir İçi ile Bölge Trafik Ekibi ve Yaya Devriye, 10 Asayiş Şube Ekibi, 1 TEM Şube Ekibi, 1 Güvenlik Şube Ekibi, 3 Kaçakçılık Organize, 1 Çocuk Şube Ekibi, 2 Polis Merkezi Amirliği Ekibi, 56 Asayiş Yaya Devriye Ekibi olmak üzere toplam 74 ekip ve devriye olmak üzere 19-27 Eylül 2015 günleri arasında Müdüriyet Personelinden 30 Amir, 347 Polis Memuru görevlendirildi.
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 06:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER